23948sdkhjf

Snart navn på vinder af stor byplankonkurrence

Hvilket af team, der vinder konkurrencen om at omdanne Aabenraa til Fremtidens Købstad, afsløres den 10. oktober.
Torsdag 10. oktober får alle mulighed for at være blandt de første til at se vinderprojektet for den storstilede byplankonkurrence Aabenraa - Fremtidens Købstad, som Aabenraa Kommune gennemfører i samarbejde med Realdania.

Visionen for Aabenraa som Fremtidens Købstad er, at den skal udvikle sig til at være en af de mest levende og moderne købstæder frem mod byens købstadsjubilæum i 2035.

Den 10. oktober har bedømmelseskomiteen gransket og vurderet de tre arkitekt- og rådgiverteams forslag til konkurrencen og udpeger en vinder. Offentliggørelsen af de tre forslag og kåringen af vinderen finder sted i Sønderjyllandshallens Foyer.

Læs mere: Tre teams vil gøre Aabenraa til Fremtidens Købstad.

Bredt samarbejde om projektet
Siden maj har tre udvalgte arkitekt- og rådgiverteams arbejdet intenst på deres konkurrenceforslag til Fremtidens Købstad. I løbet af processen har de også afholdt workshops med hinanden og med bedømmelseskomiteen.

- Jeg glæder mig rigtig meget til at præsentere resultaterne af de konkurrerende teams arbejde for kommunens borgere og ikke mindst til, at vi i bedømmelseskomiteen afslører vinderen. Og så håber jeg, at rigtigt mange vil få lyst til at komme med feedback i høringsperioden, understreger formand for Aabenraa Kommunes Plan- og Trafikudvalg Jan Riber Jakobsen.

Vinderprojektet skal i samarbejde med det vindende team viderebearbejdes til en endelig udviklingsplan for Aabenraa midtby.

Alle de tre konkurrenceforslag vil være udstillet i Sønderjyllandshallens Foyer om aftenen 10. oktober. Dagen efter rykker de over på Aabenraa Bibliotek, hvor de er udstillet frem til 3. november.

Tilmelding er nødvendig og skal ske via www.aabenraafremtidenskøbstad.dk.

Begivenheden kædes sammen med den årligt tilbagevendende begivenhed Arkitekturens Dag, hvor Aabenraa Kommune uddeler Arkitekturprisen 2013 og hvor også Borgernes Favorit 2013 kåres i samarbejde med Jyske Vestkysten.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094