23948sdkhjf

Aarsleff indgår kontrakt på milliardprojekt

Byggeriet af det 29.000 kvm store boligprojekt på Aarhus Ø forventes at gå i gang om kort tid

Aarsleff har netop indgået totalentrepriseaftale med udvikleren Prime Office om opførelsen af Mejlbryggen, et 29.000 kvm boligbyggeri på det inderste af Aarhus Ø.

Efter et tilløb på flere år smelter Aarhus midtby og Aarhus Ø, bydelen på de bynære havnearealer, derned endnu tættere sammen. 

Det oplyser parterne i pressemeddelelser.

Samtidigt har Prime Office indgået finansieringsaftale med selskabets bank- og realkreditinstitut om byggelån og efterfølgende realkreditlån, der sikrer gennemførelse af projektet.

Milliardprojekt

Den samlede projektsum oplyser Prime Office til at være på cirka 1,3 mia. kr. Omkring 55 pct. af det beløb finansieres af udvikleren i byggeperioden.

Aarsleffs kontraktsum er på cirka 700 mio. kr.

Byggeriet skal opføres i et One Company-samarbejde mellem Per Aarsleff og Aarsleff-koncernens teknikentreprenør, Wicotec Kirkebjerg, hvor byggekæmpen også trækker på intern ekspertise i alt fra etablering af byggegrube til opførelse af råhus samt installation og teknik.

Totalentreprisen er udviklet i samarbejde med Aarsleffs rådgivere Luplau & Poulsen, Arkplan og Afry.

To karréer

Mejlbryggen omfatter 309 etageboliger opført som to karréer. 

Mejlbryggen B opføres i otte etager plus kælder med et samlet etageareal på cirka 17.446 kvm, hvoraf de 3.215 kvm er kælder.

For Mejlbryggen C bliver syv etager plus tagterrasse og kælder med et samlet etageareal på 18.863 kvm, hvor 4.281 kvm er kælder. Herudover anlægges 134 p-pladser og seks handicapegnede p-pladser.

Husene vil blive pælefunderet og opført som elementbyggeri, og det skal samtidig indfri bygherres målsætning om et byggeri certificeret til DGNB-guld.

Karréerne vil omkranse gårdmiljøer, der komplementeres med et bio-miljø med kuperet landskab, beplantning og inventar.

Går snart i jorden

Prime Office vandt i 2021 konkurrencen om boligprojektet, som var udskrevet af Aarhus Kommune. Allerede dengang var der et samarbejde med Aarsleff som totalentreprenør.

Udviklingen af Aarhus' bynære havnearealer på Aarhus Ø har stået på i efterhånden mange år.

Rammerne for denne etape på den sydlige del af området, omtalt som Indre Aarhus Ø, er blevet udstukket i Aarhus Kommunes udviklingsplan for området og binder nu de nye bydel og den historiske bykerne tættere sammen.

Efter vedtagelse af lokalplan i juni 2023 og afvisning af naboklage i maj 2024 er byggeriet færdigprojekteret, og der er modtaget byggetilladelse fra Aarhus Kommune.

Allerede i august 2024 begynder nedbrydningen af de oprindelige bygninger på byggefeltet, og Aarsleff forventer at kunne aflevere projektet primo 2028.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093