23948sdkhjf

Succesfuld anlægsentreprenør på storindkøb

Masser af opgaver med infrastruktur og fjernvarme får sjællandske Zøllner til at udvide maskinparken markant

Anlægsentreprenøren Zøllner A/S har travlt. Så meget, at firmaet fra Kvistgaard ved Helsingør, har været på en indkøbstur af de store hos maskinhandleren Bay Christensen A/S.

- Vi har samarbejdet med Bay Christensen igennem mange år, og det er vigtigt at man får en god rådgivning, når man skal købe maskiner, så man dels får det rigtige, men også at der er en god service med, fortæller Karl Johan Zøllner, adm. direktør og indehaver af entreprenørfirmaet, i en pressemeddelelse.

Det blev til lidt forskelligt på indkøbssedlen. Leverancen tækker syv gravemaskiner i alt og består af en Takeuchi på 15 ton, tre hjulgravemaskiner på 10 ton, en gravemaskine på 8,5 ton og to mindre på 3,5 ton.

Behov for mere maskinkapacitet hos den nordsjællandske entreprenør hænger blandt andet sammen med stor efterspørgsel på infrastruktur- og fjernvarmeområdet.

- Vi lægger vægt på at have en stabil og moderne maskinpark. Det skal virke, og det ser godt ud, når vi kommer ud til kunderne, siger Karl Johan Zøllner.

Zøllner med nu cirka 150 medarbjedere har siden 2007 har arbejdet med mange typer entrepriser i alle størrelser i fag-, hoved- samt mindre totalentrepriser for både offentlige og private bygherrer. Arbejdsområderne er primært kystsikring, anlægsarbejde og forsyningsarbejde.

Entreprenøren mere end fordobler virksomhedens omsætning, så man i 2023 landede på 639,6 mio. kr. mod 316,6 mio. kr. året før. Og lige så vigtigt formår virksomheden at få bundlinjen til at følge med en overskudsgrad på 13,7 pct. Overskuddet før skat lød i 2023 på 87,7 mio. kr. mod 36,9 mio. kr. i 2022.

Lytter til maskinførerne 

- Når det gælder gravemaskiner op til 15 ton, kører vi udelukkende med Takeuchi, fortæller direktør Carl Bay Christensen.

Derfor kender forhandleren i Rønnede maskiner til bunds.

- Og det er det foretrukne, hvis man spørger vores maskinførere, som også har lidt at skulle have sagt, siger Carl Bay Christensen.

Artiklen er en del af temaet MXtra - Maskin- og materiel.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062