23948sdkhjf

Tidligere hospital skal omdannes til 170 lejligheder

Hvis tilladelserne lander, og alt går efter planen, skal 170 nye lejligheder opføres i den tidligere behandlerbygning på grunden for det gamle Helsingør Hospital

Der er store planer for den tidligere behandlerbygning i det gamle hospital i Helsingør.

Tilbage i februar købte ejendomsudviklerne Propreco grunden for blot 38 mio. kr., selvom den egentlig stod offentligt vurderet til 131 mio. kr.

Nu er planen, at den over 17.000 kvm store grund skal forvandles til 170 nye lejligheder med dertilhørende fællesfaciliteter under navnet Hospitality House.

Det skriver Helsingør Dagblad.

Lejlighederne skal være cirka 90 kvm store, mens der på fællesområderne i den gamle hospitalskælder skal være en kreativitetssal, en festsal, et bibliotek, rum for hjemmearbejdspladser, en biograf, et fitnessrum, et loungeområde og gæsteværelser.

For at gøre Hospitality House så bæredygtigt som muligt, er planen at bevare bygningens facade og de indvendige bærende betonelementer.

Ifølge lokalplanen for grunden skal boligområdet blandt andet også udvikles ud fra et bæredygtigt princip, der samtidig skal værne om hospitalsbygningens arkitektur, skriver Helsingør Dagblad.

Det er endnu uklart, hvornår byggeriet ventes at stå færdigt, da Propreco endnu mangler de sidste byggetilladelser. Forventningen er at starte op i slutningen af året eller starten af 2025, lyder det.

Propreco beskæftiger sig med ejendomsudvikling på Sjælland og i København.

Blandt andet står de bag det store stadionprojekt i Hillerøds sydlige udkant, Favrholm Stadionkvarter, der skal huse et nyt stadion i Superligastørrelse, sportsområde, boliger og erhverv.

Hospitality House-projektet kan følges på Projektagenten, Licitationens søsterportal til overvågning af projekter og udbud.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11