23948sdkhjf

Færre pladser, men dyrere: OUH-tilbygning udbydes til trecifret millionbeløb

Den kommende tilbygning af det endnu ufærdige supersygehus Nyt OUH i Odense får færre sengepladser og bliver dyrere end forventet. Til efteråret bliver det sendt i udbud

Godt nok er Nyt OUH i Odense hverken færdigt eller indviet, men alligevel har man allerede planlagt en ny tilbygning, som bliver sendt i udbud til efteråret.

Det bliver dog med færre sengepladser end først antaget, ligesom det også har vist sig at blive dyrere end først antaget.

I juni 2023 var meldingen fra OUH, at tilbygningen skulle rumme 50 sengepladser og fem til syv akutte sengepladser, mens det var ventet at koste mellem 100-140 mio. kr. Tilbygningen skulle også stå færdig samtidig med resten af hospitalet.

Her, lidt over et år senere, er meldingen, at antallet af nye sengepladser er blevet reduceret til 40, og prisen for byggeriet er steget til 157 mio. kr.

Ifølge Fyens Stiftstidende skyldes det, at der er kommet ændringer i, hvad Svendborg Sygehus skal fokusere på. Det betyder, at visse patienttyper, der har været vant til at benytte hospitalsfaciliteterne i Svendborg, i stedet skal benytte Nyt OUH, når det står færdigt.

Og efter at have kigget ind i det, er man fra OUH's side kommet frem til, at 30 almindelige sengepladser og 10 sengepladser i akutmodtagelsen vil dække behovet.

Foruden sengepladserne skal den nye tilbygning også huse en ambulancegård, lægevagtens call-center, en kommandocentral for akutmodtagelsen, undersøgelses- og behandlingsrum til behandling af brandsår og en tekniketage.

Det forlyder yderligere, at tilbygningen skal stå færdig sammen med resten af Nyt OUH.

Det står dog fortsat hen i det uvisse, hvornår det er, da det enorme supersygehus har været ramt af stakkevis af forsinkelser og dagbøder, som Licitationen tidligere har beskrevet.

Projektet kommer i et totalentrepriseudbud.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094