23948sdkhjf

Koncern hapser tre nye malerfirmaer

Norske Håndverksgruppen har sat fut under ekspansionen og tæller nu 20 danske virksomheder

Den danske gren af norske Håndverksgruppen har vokseværk. Med indlemmelsen af tre nye virksomheder har koncernen nu rundet 20 virksomheder i den danske portefølje med en samlet omsætning på mere end 600 mio. kr.

- Vi er meget glade for at kunne byde tre nye virksomheder velkommen i vores organisation, siger Frederik Stage Olsen, landechef for Håndværksgruppen i Danmark, i en pressemeddelelse.

- Det er veldrevne virksomheder med stærke familietraditioner, værdifuld ekspertise og solid lokal forankring i store dele af Jylland. Vi ser frem til at arbejde sammen med vores nye kolleger og er stolte af, at de har valgt at blive en del af Håndværksgruppen, lyder det videre.

De tre nye familiemedlemmer er Malerfirmaet Hansen & Mortensen, Egelinds Malerfirma og Tjæreborg Malerforretning, der hver beskæftiger i omegnen af 30 ansatte, og udvidelsen markerer ifølge koncernen en vigtig milepæl i Håndverksgruppens vækststrategi, som sigter mod at blive førende inden for overfladeservice i Nordeuropa.

De tre virksomheder 

Egelinds Malerfirma

  • Familiedrevet malervirksomhed i Rask Mølle
  • Etableret i 2000
  • Tæller 32 ansatte og har en årlig omsætning på omkring 23 mio. kr. 

Malerfirmaet Hansen & Mortensen og H&M Gulve

  • Etableret i 1973 og drives i dag af Jakob Mortensen og Jimmie Jensen, som begge også er ejere af datterselskabet H&M Gulve
  • Malerfirmaet Hansen & Mortensen tæller 30 ansatte og  har en omsætning på 20 mio. kr., mens H&M Gulve har tre ansatte og en omsætning på 5 mio. kr. 
  • Beliggende i Ikast og betjener kunder i hele Midt- og Vestjylland

Tjæreborg Malerforretning

  • Etableret i 1976 
  • Opererer hovedsageligt i Vestjylland og med base i Esbjerg
  • Tæller 30 ansatte og har en årlig omsætning på 23 mio. kr. 

Håndverksgruppen

- Vi har oplevet stærk vækst og nye partnerskaber i de seneste måneder, og vi ser frem til at bygge videre på vores solide koncernkultur og sikre både arbejdspladser og en endnu stærkere markedsposition fremover. Sammen vil vi udnytte synergier og drive innovation på tværs af virksomhederne, hvilket vil gavne både vores kunder og medarbejdere, siger Frederik Stage Olsen.

Flere gode grunde

Hos de tre nye virksomheder i Håndverksgruppen har de hidtidige ejere set forskellige fordele ved at blive en del af et større foretagende.

Hos Egelinds Malerfirma i østjyske Rask Mølle er det eksempelvis udsigten til støtte og ekspertise inden for arbejdet med bæredygtighed, der har trukket. 

- Vi anerkender, at der er mange udfordringer forude, når det gælder bæredygtighed, eller ESG, samt generelt nye og strengere lovkrav på forskellige områder. Vi går ind i en tid, som vil stille store krav til langt mere administrativt arbejde, og det ser vi som en udfordring i en virksomhed af vores størrelse, siger Emil Egelind, kontorchef og del af den tidligere ejerfamilie, og fortsætter:

- Her vil Håndverksgruppen være en stor støtte for os. De kan hjælpe os med tidskrævende administrative udfordringer og sikre, at vi er informeret om alle de nødvendige regler og standarder. Vi tror på, at dette partnerskab vil sikre virksomhedens fremtid i mange år fremover.

Jakob Mortensen, daglig leder af Malerfirmaet Hansen & Mortensen, som Håndverksgruppen har overtaget sammen med datterselskabet H&M Gulve, ser især frem til samarbejdet med de andre virksomheder i gruppen.

- Jeg er stolt af vores virksomhed og de stærke kunderelationer, vi har opbygget gennem 30 år. Nu glæder jeg mig til at videreudvikle forretningen ved at understøtte administrative opgaver og få flere kolleger at sparre med. Jeg er sikker på, at vi får et godt samarbejde, hvor vi kan udnytte hinandens ekspertise og bidrage på forskellige områder, siger han.

Og hos Tjæreborg Malerforretning i Esbjerg glæder ejerleder Karsten Bredtved Brunsgaard sig over at være blevet en del af en koncern, der rækker ud over de danske grænser.

- Det bliver spændende at lære nye kolleger at kende i resten af Håndverksgruppen. Tidligere har kunder spurgt, om vi kan udføre opgaver i Tyskland og Norge, og nu kan vi endelig sige ja, lyder det.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063