23948sdkhjf

Efter konkurs: København klar med ny totalentreprise

Københavns Kommune sætter igen fart på byggeriet af en ny daginstitution, der blev sat i stå med Combi Bygs konkurs i oktober sidste år

Siden totalentreprenøren Combi Byg gik konkurs i oktober sidste år, har byggeriet af en ny daginstitution på Margretheholm i København været sat på ufrivillig pause. Nu kommer der igen liv i byggeplanerne.

Københavns Kommune har som det tidligere er oplyst til Licitationen arbejdet på et genudbud. En ny totalentreprise på nybyggeriet, som omfatter af en daginstitution til 114 børn og 26 voksne samt et fælleshus til Grundejerforening Margretheholm, nu er klar. 

Det viser data fra Projektagenten, Licitationens portal til overvågning af udbud og projekter.

Siden totalentreprenørens konkursen har København Kommune blandt andet arbejdet på en række tilpasninger af projektet. Det hænger sammen med, at Combi Byg i perioden fra, at kontrakten på totalentreprisen blev indgået og frem til konkursen, havde lavet en masse arbejde på institutionsprojektet.

Således ligger der et tidligere godkendt og nu tilpasset udførelsesprojekt samt byggetilladelse, som det nye udbud af totalentreprisen tager udgangspunkt i.

Konkursen i Combi Byg Entreprise

Combi Byg Entreprise blev tager konkursbehandling den 17. oktober af Sø- og Handelsretten, som dagen forinden have modtaget en konkursbegæring. Firmaets officielle navn var på det tidspunkt Combi B Entreprise A/S.

Forklaringen på konkursen i det Rødovre-baserede entreprenørfirma var ifølge kurator, advokat Thomas Markert fra Dahl Advokatpartnerskab, likviditetsmangel.

Ved konkursen havde firmaet i omegnen af 30 ansatte. I december 2022 var der dog, hvad der svarede til 164 årsværk i entreprenørfirmaet.

Ved udgangen af 2022, som den seneste tilgængelige årsrapport dækker, havde entreprenørfirmaet en egenkapital på 27,2 mio. kr. Det var 13,1 mio. kr. mindre end året før.

2022 bød også på et atypisk underskud. 5 mio. kr. lød det på, hvilket var 15 mio. kr. dårligere end året før. Adm. direktør og partner Jacob D. Bossen har tidligere henvist til ét stort, unavngivet projekt som hovedårsagen til den negative udvikling.

 

En ny totalentreprenør skal dermed overtage det foreliggende og tidligere godkendte, udførelsesprojekt og gøre det til sit eget i form af et endeligt udførelsesprojekt.

Ekstra millioner og ny bagkant

Det københavnske projekt havde, da der stor ”Combi Byg” på totalentreprisekontrakten, en anslået entreprisesum på 48 mio. kr. I det nye udbud er entreprisesummen skruet op til 50,5 mio. kr.

Selvet byggeriet er også rykket med den nye tidsplan. Inden konkurs, tilpasning og genudbud var bygestart sat til første kvartal 2024. Den aktuelle tidsplan arbejder med udførsel fra slutningen af juli i år og frem til aflevering ved udgangen af 2025.

Inden, vi når så langt, skal interesserede entreprenører spidsen pennen og udarbejde forslag. Fristen for at anmode om deltagelse er 15. april. Herefter satser Københavns Kommune på at tage fem forslag med videre til anden fase af proceduren inden det endelige valg af vinder til sommer.

Daginstitutionen på Margretheholm var ét af omkring 20 projekter, som blev påvirket, da Combi Byg måtte kaste håndklædet i ringen. Flere steder er bygherre komme videre. Eksempelvis i Albertslund Kommune, hvor Kabi Entreprise blev udpeget som entreprenøren, der skulle videreføre byggeriet af en ny institution, Børnehuset Brillesøen, som skal give plads til omkring 180 børn.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097