23948sdkhjf

Vinteren skabte kaos for mange - og sendte andre på overarbejde

Vejdirektoratets sneplove og saltspredere har været på massivt overarbejde i løbet af vinteren 

Mens mange i Nordjylland enten sneede inde eller holdt stille i deres bil og ventede på hjælp i timevis, har Vejdirektoratets sneplove og saltspredere ikke overraskende været på overarbejde.

Frem til 1. marts har Vejdirektoratet således gennemført 104 landsdækkende saltninger på de statslige veje, mens der er blevet brugt 54.630 tons salt på at holde vejene sikre.

Det er for begge tals vedkommende det højeste siden vintersæsonen 2017/18, oplyser Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

Der er især blevet spredt meget salt i Nordjylland og Østjylland.

I alt er der blevet brugt 244 timer på snerydning pr. 100 kilometer. Det er ifølge Vejdirektoratet tre gange så meget som på en gennemsnitlig vinter.

Tidlig vinter

- Der er ingen tvivl om, at vi har haft ekstraordinært travlt denne vinter, og i nogle perioder er vores vognmænd virkelig kommet på overarbejde, udtaler Tania Udengaard Sørensen, afdelingsleder i Vejdirektoratet, i en kommentar.

Ifølge hende skal årsagen findes i flere forskellige ting. For det første kom vinteren tidligt, og allerede i slutningen af november 2023 var der flere dage med både snevejr og temperaturer under frysepunktet.

- Den største udfordring var dog snestormen i begyndelsen af januar og det efterfølgende frostvejr, lyder det fra siger Tania Udengaard Sørensen.

Vejdirektoratets vinter strækker sig formelt set fra midten af oktober til og med april. Derfor vil tallene for vintersæsonen 2023-24 formentlig stige yderligere, lyder vurderingen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094