23948sdkhjf

Færre byggefolk rammes af konkurs

På to år er antallet af beskæftigede pr. konkursramte virksomhed i byggeriet faldet fra seks til fire.
Kamp om opgaverne og mangel på kapital til investering tvinger stadig mange virksomheder i bygge- og anlægsbranchen til at dreje nøglen om. Men konkurserne rammer færre ansatte end tidligere

Antallet af konkurser i bygge- og anlægsbranchen ligger stadig på et højt niveau. En ny analyse fra Dansk Byggeri viser dog, at der er sket et fald i antallet af beskæftigede pr. konkurs.

- I øjeblikket er der knap fire beskæftigede pr. konkurs, hvorimod der for to år siden var godt seks beskæftigede pr. konkursramte virksomhed. Det er trods alt positivt, at det høje antal konkurser ikke sender helt så mange ud i ledighed som tidligere, siger chefanalytiker i Dansk Byggeri, Finn Bo Frandsen.

Dansk Byggeri forventer op imod 750 konkurser i år. Det er tæt på samme niveau som i 2012, men det er mere end det dobbelte af det antal konkurser, der var inden opsvinget satte ind i midten af 00’erne.

- Produktionskapaciteten er stadig stor i forhold til efterspørgslen. Der er mange ved truget, og selv om det i hovedstaden og Østjylland bugner med byggerier, er der i resten af landet ikke meget at lave, siger Finn Bo Frandsen.

Situationen er med andre ord præget af hård konkurrence, og det kan mærkes i hele branchen.

- Hvis ikke regeringen havde genoplivet BoligJob-ordningen, så ville antallet af konkurser blandt mindre virksomheder være større. Også store virksomheder oplever skærpet konkurrence. Udenlandske virksomheder er blevet mere synlige på de danske byggepladser – det er ikke længere en selvfølge, at opgaverne udelukkende lander på danske hænder, siger Finn Bo Frandsen.

At det for mange virksomheder i byggeriet er vanskeligt at låne penge, er også en af årsagerne til det høje konkursniveau i byggeriet.

- Bankerne slikker sårene efter finanskrisen, og derfor er mange virksomheders mulighed for at få adgang til simpel arbejdskapital fortsat vanskelig, selv for virksomheder, der har en sund økonomi, siger Finn Bo Frandsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112