23948sdkhjf

Rockwool køber op

Ejerne af isoleringsvirksomheden, som Rockwool vil overtage, er på sanktionsliste forbundet med Rusland

Rockwool Group udvider i Centraleuropa med nyt opkøb. Isoleringskæmpen har således underskrevet en aftale om at købe isoleringsfirmaet Boerner Insulation Sp. Zoo. i Polen.

Boerner Insulation-virksomheden består af en fabrik beliggende i Wykroty nær den tysk-tjekkiske grænse. 

Placeringen er velegnet fra et logistik- og forsyningskædeperspektiv til at betjene flere europæiske markeder, lyder det i en pressemeddelelse om købet.

Sanktionsliste

Boerner Insulation er i øjeblikket overvåget af en administrator udpeget af den polske regering. Isoleringsselskabet ejes af virksomheder, der er sanktioneret af den polske regering grundet forbindelser til Rusland. Den polske regering indefrøs virksomhedens aktiver i maj i år med henblik på at sikre nyt ejerskab for at sikre, at virksomheden fortsætter med at fungere.

I henhold til polsk lov vil salgsprovenuet gå ind på en spærret konto kontrolleret af den polske regering, som udelukkende frigives efter eget skøn, på et tidspunkt og på en måde baseret på polsk lov.

Efter den endelige godkendelse vil Rockwool igangsætte et arbejde med at genetablere fuld fabriksdrift, som blev indskrænket kort tid efter, at den polske regering indefrøs aktiverne, hvilket efterlod de cirka 170 polske medarbejdere med en usikker fremtid. 

​Aftalen kræver polsk myndighedsgodkendelse, som fortsat afventer.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142