23948sdkhjf

Trio vinder nyt projekt på gammel sygehusgrund

Robust, rustikt og ikke så prydhave-agtigt" er ord, der beskriver byrummet "Plusset" i bydelen Herning+

Adskillige byggerier er allerede på vej på den gamle sygehusgrund i Herning. I bydelen, som er navngivet Herning+, er der netop sat navn på vinderne af endnu et projekt, byrummet Plusset.

Team Lytt, som dækker over Lytt Architecture, Briq og ingeniørfirmaet Niras, vandt med et forslag, der har "smeltevands-sletten" som grundmotiv. Belægninger af genbrugsbeton og masser af plantezoner med "vild" natur fletter sig sammen og fylder hele det store byrum ud fra facade til facade.

- Det må godt være lidt robust og rustikt, og ikke så prydhave-agtigt, sagde borgmester og formand for bedømmelseskomiteen Dorte West (v) i en pressemeddelelse om valget af Team Lytts projekt.

Herning+

På den gamle, 100.000 kvm sygehusgrund centralt i Herning etableres bydelen, Herning+, med boliger, byliv, grønne gader og byrum.

Etableringen er blevet mulig i forbindelse med, at Herning Kommune overtog sygehusgrunden, da Regionshospitalet Herning flyttede til det nye sygehus i Gødstrup.

Byrummet "Plusset" skal åbne sygehusgrunden mod den omgivende by for bil- og bustrafik og for gående og cyklister. 

Byrummet er navngivet Plusset, fordi det fra oven ligner et plus. Det forbinder det gamle sygehusområde med resten af Herning. Byrådet har afsat godt 40 mio. kr. til arbejdet de kommende år.

Kan tilpasses udviklingen

Vinderprojektet passer også til den proces, som er i gang omkring hele bydelen på den store, gamle sygehusgrund med byggerier i gang og flere på vej de kommende år.

- Smeltevands-motivet gør projektet meget robust, når det gælder planlægning. Det er muligt at tilpasse form, plantezoner og belægning løbende i takt med, at byggefelterne i Herning+ udfyldes og ændres, udtaler Dorte West.

Plusset får to fixpunkter: Et stort vandbassin mod nord, og midt på pladsen en pavillon, som skal være et kulturelt samlingspunkt og danne ramme om en lang række forskellige aktiviteter og mindre arrangementer.

Arbejdet med at anlægge det nye, store byrum ventes at gå i gang i 2024 og udvikle sig parallelt med de mange byggerier på Herning+-grunden.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109