Rambøll bliver eneste rådgivningsvirksomhed i international vindklub
Som den eneste rådgivningsvirksomhed slutter Rambøll sig til Global Offshore Wind Alliance (GOWA).
Dermed følger virksomheden Vestas, Ørsted og CIP, der allerede er medlemmer af vind-klubben, hvis formål er at understøtte en hurtigere udbredelse af havvind på globalt plan.
- Havvind er et centralt element i bestræbelserne på at reducere CO2-udledningen og modvirke klimakrisen, og vi ser frem til at samarbejde med GOWAs medlemmer om en ambitiøs, hurtig og bæredygtig implementering på globalt plan, siger Tim Fischer, direktør for Rambølls globale vindforretning.
GOWA blev grundlagt af den danske regering, Det Internationale Agentur for Vedvarende Energi (IRENA) og Global Wind Energy Council (GWEC) sidste år.
- Danmark har en lang historie med banebrydende havvindudvikling, som Rambøll også har bidraget til. Med flere internationale aktører, der tilslutter sig GOWA, ser jeg frem til at fortsætte bestræbelserne på at accelerere den globale udbredelse af havvind, siger Dan Jørgensen minister for udviklingssamarbejde og global klimapolitik.
Med udgangen af 2022 nåede havvind en global kapacitet på 64,3 GW. Markedet er i vækst, og GWEC forventer, at der vil være installeret 680 GW vindkraft i 2027, hvoraf 130 GW vil være havvind.
Ifølge Det Internationale Energiagentur (IEA) og IRENA er der behov for at installere en kapacitet på 2.000 GW havvind inden 2050 for at holde den globale temperaturstigning på maksimalt 1,5 °C og opnå en nettoudledning på nul inden 2050.
GOWA samler 14 lande og nøgleaktører i vindindustrien om det fælles mål at opnå en havvindkapacitet på mindst 380 GW i 2030 og 2.000 GW i 2050.