FLSmidth får millioner til forskning i cement
Højteknologifonden bevilger 31 mio. kr. til et forskningssamarbejde mellem FLSmidth, Hempel og DTU Kemiteknik, som skal bringe danske virksomheder i front i den globale cementindustri.
- FLSmidth ønsker en global førerposition inden for mineralindustrien, og det kræver et teknologisk forspring, som den nye forskningsplatform skal være med til at understøtte. Vi er glade for, at Højteknologifonden med sin bevilling er med til at skabe mere viden om f.eks. flotationsprocesser, kemisk ekstraktion og elektrolyse. Det vil øge dansk konkurrenceevne inden for et område i kraftig vækst, siger administrerende direktør i FLSmidth, Thomas Schulz.
Med Hempel og FLSmidth i samarbejde med DTU Kemiteknik bliver der tale om et væsentligt løft af dansk teknologi til både mineral- og cementproduktion.
Globalt forbrug af cement stiger
Gennem de senere år har Hempel udvidet sine aktiviteter inden for avancerede malingssystemer til industriel overfladebeskyttelse. Hempels ekspertise inden for avanceret malingsteknologi vil primært blive brugt til udvikling af nye overfladebehandlinger, der kan forbedre effektiviteten i både mineral og cementanlæg – f.eks. ved at skabe stærkere overflader, der har mindre tendens til at akkumulere aflejringer.
- Hempel har stærk fokus på markedet for industrimaling – og vi ser frem til samarbejdet med både FLSmidth og DTU på dette krævende og meget perspektivrige område. Det er fantastiske muligheder Højteknologifonden er med til at skabe for de medvirkende, siger administrerende direktør i Hempel, Pierre Yves-Jullien.
Det globale forbrug af cement stiger i takt med den økonomiske udvikling. Særligt i udviklingslandene vokser produktionen, og cementindustrien har i disse år fokus på bedre udnyttelse af ressourcer, lavere energiforbrug og mindre udledning af skadelige emissioner.
FLSmidth bevarer førerposition
Den nye forskningsplatform vil medvirke til, at FLSmidth bevarer sin førerposition som leverandør af teknologi og services til den globale cementindustri. Der bliver konstant stillet skærpede krav til den krævende procesteknologi i cementindustrien, og der er behov for mere viden om alternative råmaterialer og brændsler, nye produkter og ændrede procesbetingelser.
Arbejdet vil i vidt omfang ske i form af PhD- og Post Doc-projekter i både virksomhederne og på DTU Kemiteknik. På den måde går teknologiudviklingen hånd i hånd med uddannelse af fremtidens højt kvalificerede medarbejdere til virksomhederne.
- DTU Kemiteknik fokuserer på konstant at forbedre danske virksomheders konkurrenceevne gennem udvikling af ny viden. Med det nye samarbejde glæder vi os til at skabe synergi mellem virksomheder, som vi har samarbejdet med enkeltvist gennem mange år, siger professor og Institutdirektør ved DTU Kemiteknik, Kim Dam-Johansen.