23948sdkhjf

Ny elektrikeruddannelse matcher fremtidens behov

Elektrikeruddannelsen har fået en opdatering, så den i højere grad matcher fremtidens behov

Elektrikeruddannelsen er blevet opdateret med nye kompetencer i forhold til teknologiudviklingen og digitalisering, IoT, dataanalyse, cybersikkerhed og grøn omstilling.

Det faglige udvalg for elektrikeruddannelsen, Dansk ElForbund og TEKNIQ Arbejdsgiverne, har gennem flere år har arbejdet på at få tilført flere skoleuger på elektrikeruddannelsens hovedforløb. Hovedformålet med opdateringen har været at sikre, at elektrikeruddannelsen fortsat matcher kompetencekravene og behovene på virksomhederne og fortsat sikrer fleksibilitet, mulighed for specialisering og den innovative tilgang i uddannelsen. Ligesom det har været vigtigt at sikre, at alle virksomheder, der beskæftiger elektrikere, som udgangspunkt også kan uddanne elektrikerlærlinge.

Der er således indarbejdet nye kompetencer i forhold til teknologiudviklingen, digitalisering, dataanalyse, grøn omstilling, elektrificering, vedvarende energiløsninger og energieffektivisering. Og kompetencerne på områder som el-sikkerhed og arbejdsmiljø er skærpet. Herudover er det præciseret hvad det er for kompetencer skolerne skal sikre at lærlingene kan – ikke kun teoretisk men også i praksis. Målet har været at sikre at der skabes en bedre sammenhæng mellem hvad der skal læres teoretisk/praktisk på skolen og i virksomhederne.

- Vi tror på, at vi nu har styrket elektrikeruddannelsen, så den fortsat er en attraktiv uddannelse for de unge og for virksomhederne, og at uddannelsen matcher kompetencekravene i virksomhederne, siger Tina Voldby, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Den obligatoriske del af elektrikeruddannelsen er nu GF2 på 20 uger og et H1 på 10 uger og et H2 på 11 uger. Tidligere var H1 på 16 uger, men det er her, der er tilført fem ekstra skoleuger, hvilket betyder at denne skoleperiode nu er opdelt.

Artiklen er en del af temaet AUTORISERET.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126