23948sdkhjf

Strategisk partnerskab: Ruller fjernvarmenet ud til 3.500 kunder

Aftale mellem bygherre og entreprenør giver blandt andet mulighed for at optimere projektering, planlægning og udførelse

Egedal Fjernvarme har netop indgået aftale om et strategisk partnerskab med entreprenørfirmaet Nordkysten. Opgaven går ud på at rulle fjernvarme ud til mere end 3.500 kunder over de kommende år. Også Damgaard Rådgivende Ingeniører, som er bygherrerådgiver, kommer til at medvirke i samarbejdet.

Med det strategiske partnerskab går trioen et spadestik dybere, end ved traditionelle anlægsprojekter, hvor bygherre og entreprenør sidder på hver sin side af bordet og forhandler. Nu har man et fælles mål om at opnå de bedste, hurtigste og billigste løsninger inden for den økonomiske ramme, som er til rådighed.

Sådan lyder budskabet i hvert fald.

- Hos Nordkysten er vi vant til at arbejde sammen om store infrastrukturanlæg på den måde. Langvarige rammeaftaler og strategiske partnerskaber inden for fiberudrulning og vandforsyning giver os i forvejen arbejde for et trecifret millionbeløb årligt siger Frank Schou Kruse, adm. direktør i Nordkysten, i en pressemeddelelse.

Nordkysten har udsigt til en fast fortjeneste samt bonus, når økonomiske og tidsmæssige besparelser når i mål. Og Egedal Fjernvarme har udsigt til at få mere og bedre fjernvarmenet for pengene.

Potentielt kan aftalen over de kommende otte år omfatte fjernvarmenet for samlet 750 mio. kr.

Plads til nye løsninger

Det strategiske partnerskab giver mulighed for at afprøve forskellige udførelsesmetoder, så som alternative rørtyper, genbrug af jord og genanvendelse af afstivning. Derudover giver den mulighed for at udjævne ressourcer og optimere projektering, planlægning og udførelse.

- Med det strategiske partnerskab får vi inddraget Nordkystens erfaringer og input tidligt i projekteringen, siger Jesper Jøns Rømer, som er partner og afdelingschef for fjernvarme hos Damgaard Rådgivende Ingeniører.

- Prissætningen gennem partnerskabet er også bedre, fordi entreprenøren ikke behøver dække sig af for fremtidige prisstigninger. Og så er det ærlig talt mere behageligt at arbejde i et projekt, hvor vi sidder omkring et rundt bord frem for på hver sin side af bordet, siger Jesper Jøns Rømer.

Partnerskabet mellem Egedal Fjernvarme og Nordkysten

Rammeaftalen er indgået mellem Egedal Fjernvarme og Nordkysten, der har Damgaard Rådgivende Ingeniører med på opgaverne.

De første etaper er på cirka 36 km hovedledning med cirka 2.200 kundetilslutninger i Stenløse og Ølstykke.

Der er mulighed for at tilvælge flere etaper med fjernvarmenet til mindre byer som Veksø, Ganløse, Tangbjerg og Værebro.

Rammeaftalen løber i to år med option på forlængelse i op til seks år.

Første periode er 1. juli 2023 til 30. juli 2025.

Den samlede økonomiske ramme for rammeaftalen over hele kontraktens løbetid inklusive optioner er otte år udgør op til 750 mio. kr. ekskl. moms.

Kilde: Nordkysten

Disse betragtninger er Frank Schou Kruse, Nordkysten, enig i:

- Desværre er der få rigtige strategiske partnerskabs-udbud i anlægsbranchen. Det er en samarbejdsform, som vi gerne ser meget mere anvendt. Både fordi vi kan bruge vores viden og erfaring til at optimere projekterne. Og fordi det giver et godt arbejdsklima for vores medarbejdere, når vi er i samme båd som bygherren, siger han.

Jesper Skovgaard Madsen, tilbudschef i Nordkysten, tilføjer, at det strategiske partnerskab også gør det muligt at drøfte og vælge mere bæredygtige løsninger end dem, man havde udtænkt på forhånd.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11