23948sdkhjf

Vestegnskommune vil lægge låg på motorveje

Til en start vil man i Vallensbæk bidrage til Vejdirektoratets studie af overdækningsløsninger på motorveje

På rådhuset i Vallensbæk Kommune ser man gerne færre forstyrrelser fra Køge Bugt Motorvejen eller Holbækmotorvejen. Med den planlagte udvidelse af Amagermotorvejen frygter man på kommunekontoret på Vestegnen, at situationen kun vil blive værre. 

Nu vil man lægge låg på problemet. Bogstavelig talt. Motorvejene skal overdækkes, så borgernes livskvalitet får et løft.

- Vallensbæks borgere oplever dagligt støjgener og forringet livskvalitet, hvilket kan have negative indvirkninger på deres helbred, siger kommunens borgmester Henrik Rasmussen (K) i en pressemeddelelse.

Fra kommunen er der nu sendt et brev til trafikminister Thomas Danielsen (V) med ønske om at blive inkluderet i et forsøg på at få overdækket enten Køge Bugt Motorvejen eller Holbækmotorvejen eller begge motorveje.

Selvom der nylig er blevet bevilget en støjskærm langs Holbækmotorvejen, understreger borgmesteren, at udvidelsen af Amagermotorvejen vil have alvorlige konsekvenser for Vallensbæks sydlige del.

- Øget trafik og støj vil påvirke området negativt. Derfor mener vi, at overdækningsløsninger kan være relevante og fornuftige, og at de kan bidrage til innovative byudviklingsløsninger, siger borgmester Henrik Rasmussen.

Fra kommunen lyder det, at man ønsker at bidrage til Vejdirektoratets mulighedsstudie af overdækningsløsninger på motorveje.

Kommunen har allerede erfaringer med støjproblematikker og har været en del af Silent City-samarbejdet, hvor der er opnået viden om støjproblemer på tværs af kommunerne omkring København. Ved at deltage i studiet vil Vallensbæk Kommune efter eget udsagn kunne bidrage med en bredere forståelse af mulighederne for at bekæmpe støj og skabe mere bæredygtig infrastruktur.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203