23948sdkhjf

Rådgiver på plads til 180 millioners havneudvidelse i Whiskybæltet

Der skal blandt andet etableres længere mole, skabes rum til 200 nye bådpladser og laves en 2.500 kvm eventplads

Hvert år besøger 1,5 mio. mennesker Rungsted Havn, og antallet af brugere forventes at stige over de kommende år. Men havnens nuværende udformning har et halvt århundrede på bagen, så det er blevet tid til en opgradering, hvor ny brug af havnen og klimaforandringer tænkes ind i løsningerne.

Prisen og udviklingen af havnen løber op i 180 mio. kr. Heraf bidrager Rungsted Havn med 60 mio. kr., mens politikerne i Hørsholm Kommune i 2021 besluttede at afsætte 120 mio. kr. til havnemoderniseringen.

Nu har WSP så vundet opgaven som totalrådgiver på havneudvidelsen med landskabsarkitekterne fra Schønherr som underrådgiver, oplyser rådgiverkæmpen i en pressemeddelelse.

Med udvidelsen bliver der plads til 200 nye bådpladser, en plads til events og forskellige aktiviteter på cirka 2.500 kvm, en længere ny mole og fordobling af strandarealet.

Programmet omfatter også bedre trafiksikkerhed for de bløde trafikanter, flere badebroer, udspringstårn, udsigtsplatforme og rampe til vandet for gangbesværede og meget andet.

Kompliceret projekt

På Rungsted Havn er der blandt andet en sejlklub, roklub og kajakklub og projektet skal sikre, at der fortsat er gode muligheder for at dyrke foreningsliv og aktiviteter på vandet.

Udvikling af Rungsted Havn

Bygherre: Hørsholm Kommune

Totalrådgiver: WSP

Landskabsbearbejdning: Schønherr

Kilde: WSP

Udvidelsen er ifølge adm. direktør Nina Jensen fra Schønherr 'et stort og kompliceret projekt' med en lang række delelementer, da Rungsted Havn skal opfylde mange forskellige funktioner:

- Det handler blandt andet renovering og etablering af pladser, promenade og udvidelse af stranden samt eventuelle bygninger. Derudover er der i sagens natur et markant maritimt islæt, der skal håndteres, forklarer Nina Jensen i pressemeddelelsen.

Rammerne for projektet er givet, men nu skal det over de næste par år udformes og projekteres i detaljen.

Etableringen af selve havnen forventes igangsat 2026, så den nye havn kan indvies i 2029. Men projektet er stadig under udformning, så der kan opstå ændringer undervejs, understreger WSP om udsigterne.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095