23948sdkhjf

Facaden kan falde ned: Vejle afspærrer ved skole

Vejle Kommune tager konsekvensen af problemer og nedskridningsfare på Petersemindeskolen. Flere skoler er opført med samme facadesystem

Facaden på Petersmindeskolen er i en sådan forfatning, at den risikerer af skride ned. Derfor har Vejle Kommune afspærret et område ved skolen, indtil den nødvendige sikring er udført, oplyser kommunen og henviser til sikkerhed for børn, forældre og medarbejdere.

Petersmindeskolens ældste bygninger er udført i et byggesystem fra 1960'erne udviklet af det aalborgensiske entreprenørfirma Bach & Egmose - et system, hvor der har vist sig en række problemer i forhold til betonelementfacader.

Vejle Kommune har sat midler af til at renovere facaderne i det kommende år, og afdelingen Kommunale Ejendomme er løbende opmærksomme på facadernes stand, lyder det også.

Og det er den seneste vurdering, der har vist, at der på visse steder af den del af skolen, der er bygget i 2-etager, kan være en risiko for, at forpladerne i nederste etage kan skride ud.

- Vi har hele tiden været opmærksomme på skolerne. Men nu har vi fået ny viden, som vi må reagere på og derfor tager vi de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger - for børnenes sikkerhed kommer først siger formand for teknisk udvalg, Gerda Haastrup Jørgensen (V), i pressemeddelelsen.

Der holdes også øje med de øvrige skole opført med systemet fra Bach & Egmose. Her lyder seneste vurdering ifølge Vejle Kommune dog på, at der ikke er risiko for, at betonelementernes forplader skrider ud på de skoler.

Det drejer sig om Mølholm Skole, Øster Nykirke Skole, Firkløverskolens Ikær afdeling i Give.

Læs mere om problemerne med facadesystemet andre steder i landet på Building Supplys søstermedie, Licitationen - Byggeriets Dagblad:

Problemer med kendt facadesystem fører til skoleafspærring

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094