23948sdkhjf

Nu koster vandskade forsinkelse på sygehusbyggeri

Borgerne kommer til at vente endnu længere på at rykke ind på Nyt Hospital Hvidovre, mens både bygherre og entreprenør har sendt vandskaden videre til forsikringsselskaberne

Midt i marts opdagende man en omfattende vandskade på byggeriet af Nyt Hospital Hvidovre, som havde ramt flere etager. Vurderingen lød, at der var løbet cirka 100 kbm vand ud på etagerne.

Spekulationer gik allerede i marts på, at vandskaderne kunne koste yderligere forsinkelser på hospitalsprojektet. Nu er det ganske vist.

Projektet bliver således forsinket med to måneder, og den samlede byggeproces forventes dermed fuldt afsluttet i 3. kvartal 2023. Det fremgår af kvartalsrapporten for hospitalsbyggeriet i Hvidovre.

Med tidsplanen for færdiggørelsen følger det også, at ibrugtagningen af Nyt Hospital Hvidovre er blevet rykket fra 1. kvartal 2024 til 2. kvartal 2024.

Tidsplanen får den markante tilføjelse, at den nye plan er "med forbehold for igangværende røntgenundersøgelse af andre rørsamlinger".

Forsikringssag 

Årsagen til vandskaden var en fejludført samling på brugsvandsanlægget, hvor rørene er blevet skudt fra hinanden.

”Entreprenøren har anmeldt skaden til sit forsikringsselskab. Ligeledes har bygherre også anmeldt skaden til sit forsikringsselskab,” fremgår det af kvartalsrapporten.

Det er teknikentreprenøren Bravida, der har stået for de tekniske installationer på byggeriet.

Foruden tidsplanen bøvler byggeriet med økonomien. 

I marts kom det frem, at projektet var løbet tør for penge, og derfor så bygherren, Region Hovedstaden, sig nødsaget til at afsætte en tillægsbevilling på 260,3 mio. kr. til færdiggørelse af hospitalsbyggeriet.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125