23948sdkhjf

Dansk arkitekt står bag ny færgeterminal i Tórshavn

Der er tale om knap 8.000 kvm færgeterminal, kontorbygning og lagerfacilitet, som Henning Larsen har designet

Smyril Lines, der forbinder Færøerne med Danmark og Island, skal have nyt hovedkontor, og det har Henning Larsen stået for at designe. 

Hovedkontoret udgør både færgeterminal, kontorbygning og lagerfacilitet. Samlet er der tale om cirka 8.000 kvm i Færøernes hovedstad, Tórshavn. 

Om projektet

  • Projekt: Færgeterminal, hovedkvarter og logistikcenter
  • Sted: Torshavn, Færøerne
  • År: 2021-2024
  • Størrelse: 7.750 kvm
  • Bygherre: Smyril Line
  • Arkitektur og Landskab: Henning Larsen

Projektet opføres i det centrale Tórshavn lige rundt om hjørnet fra den færøske parlamentsbygning. Bygningen er designet i træ med en base i beton. 

Ifølge arkitekten afspejler træstrukturen konturer af den traditionelle færøbåd, der laves med økse efter ældgamle traditioner og kan spores tilbage til vikingetiden, mens basen trækker inspiration fra håndbyggede kyststier, der ofte findes på mindre færøske øer, og giver nem bådadgang fra vandet gennem de stejle klippeflader til små træbådebygninger

- Vi har ladet os inspirere af stedets fængslende skønhed og maritime arv, siger Eva Ravnborg, der er landedirektør i Henning Larsen Danmark.

Udbud er i gang

Fra bygningens hovedindgang får rejsende adgang til to niveauer, der rummer et offentligt tilgængeligt venteområde, en café, tjek ind-skranke og International Ship and Port Facility Security-område. 

Det øverste niveau rummer endnu et venteområde, der giver passagerer adgang til en terrasse, hvor besøgende kan slappe af i grønne omgivelser. 

"Dette udendørs rum er indbegrebet af forbindelsen mellem samfundet og besøgende udefra og giver Torshavn offentlig tilgængelighed til området tilbage", lyder det.

I hjertet af bygningen - og adskilt fra terminalen - ligger Smyril Lines nye hovedkvarter til firmaets cirka 100 medarbejdere, der blandt andet får adgang til en stor indre have. 

"Projektet udbydes i øjeblikket til entreprenører, hvorefter byggeriet går i gang", fremgår det videre. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093