23948sdkhjf

Konkurs skaber voldsom ekstraregning på skoleprojekt

Nye aftaler til højere priser på materialer og arbejdskraft får budget for ombygning og modernisering af aarhusiansk specialskole til at vokse med over 30 procent

Ombygningen og moderniseringen af lokalerne til den aarhusianske specialskole Stensagerskolen er godt på vej, og både skole og dagtilbud kan slå dørene op for de første børn efter sommerferien.

Problemer i byggeprocessen gør dog skoleprojektet 40 mio. kr. dyrere end budgetteret, lyder det nu fra Aarhus Kommune. Prisen for skoleprojektet, som tidligere lå på 128,5 mio. kr., står dermed til at lande på 168,4 mio. kr.

Prishoppet skyldes primært, at hovedentreprenøren, STB Byg, for et år siden gik konkurs, så byggeriet blev forsinket.

– Vi valgte hurtigt at lave nye aftaler med nogle af underleverandørerne, og de blev dyre fordi priserne på materialer og arbejdskraft er steget markant den seneste tid, siger bygningschef hos Børn og Unge, Anne Marie Due Schmidt, i en pressemeddelelse fra Aarhus Kommune.

Den forlængede byggetid har også betydet, at der har været følgeomkostninger til blandt andet leje af materialer.

Juridisk efterspil

– Desuden blev der opdaget en række fejl og mangler ved byggeriet, som skulle udbedres, fortæller Anne Marie Due Schmidt også.

På listen over uforudsete udgifter på Stensagerprojektet finder man ifølge en orientering til Aarhus Byråd blandt andet Ekstra CTS-styring, ekstraarbejder vedrørende kloak og jordarbejder samt projektfejl og -mangler på installationsarbejder og ventilation.

Ifølge Aarhus Kommune forventer Børn og Unge et juridisk efterspil i forhold til projektets parter i forbindelse med de forhøjede udgifter.

Prishoppet har fået Børn og Unge til at søge Magistraten og Aarhus Byråd om en tillægsbevilling på de nødvendige 39,9 mio. kr. til at dække merudgifterne.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125