23948sdkhjf

Danskere blandt Nordeuropas mindst gør-det-selv-lystne

Selvom de danske boligejere ikke planlægger at bruge store summer på boligforbedringer de kommende år, har de heller ikke planer om at spare ved selv at kaste sig over projekterne.

Det viser en ny undersøgelse blandt 3.300 nordeuropæiske boligejere, som Kairos Future har foretaget for vindueskoncernen Inwido.

Undersøgelsen viser stor forskel på, hvor mange penge boligejerne årligt bruger på boligforbedringer, og ikke mindst hvordan de får dem udført. Og her kommer danskerne på sidstepladsen, når det kommer til forbedringsiveren, hvis man sammenligner med Sverige, Norge, Finland og England. 

Således har 41 pct. af de danske respondenter svaret, at de bruger under 4.300 kr. årligt, hvilket er otte procentpoint lavere end gennemsnittet for alle lande. Årsagen er dog ikke, at vi danskere i højere grad end andre sparer penge ved at vælge gør-det-selv-løsninger.

– Selvom danskerne er dem, der bruger færrest penge på boligforbedringer, så viser undersøgelsen, at vi alligevel gerne overlader arbejdet til de professionelle, siger Peter Johannesen, salgschef hos KPK Døre og Vinduer, der er en del af Inwido-koncernen.

Danskerne kommer nemlig også på en sidsteplads, når det kommer til spørgsmålet om, hvorvidt man foretrækker at spare penge ved selv at svinge hammeren. Her viser undersøgelsen, at det blot gør sig gældende for 48 pct., hvilket er den laveste andel, hvis man sammenligner med de øvrige lande i undersøgelsen, hvor eksempelvis 62 pct. af de engelske boligejere foretrækker den løsning, mens det gør sig gældende for 60 pct. i Finland.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125