23948sdkhjf

Midlertidig pavillonby til ukrainske flygtninge snart klar til indflytning

Pavillonleverandøren Adapteo vandt udbuddet om at levere 95 moduler til knap 200 ukrainske flygtninge i en midlertidig pavillonby i Københavns sydhavn, der i alt skal huse omkring 800 flygtninge. Første del af byen er klar til indflytning i næste måned

Københavns Kommune har gjort en stor indsats for at huse de mange ukrainske flygtninge, der er kommet til kommunen. I starten af året vandt Adapteo udbuddet om at levere i alt 95 moduler, der skal huse 200 af de nye beboere. Den midlertidige pavillonby i Sydhavnen skal fungere som bolig for omkring 800 ukrainske flygtninge de næste tre år.

- Vi er glade for at kunne bidrage til det vigtige projekt, og hjælpe med boliger til de ukrainere, der nu får et sted at bo, der tager højde for dem og deres behov, fortæller Ümit Kütük, projektleder hos Adapteo i en pressemeddelelse fra virksomheden og fortsætter:

- Byggeriet passer rigtigt godt til Adapteo, da vi er vant til at arbejde med store, fleksible projekter, der skal kunne tilpasses de enkelte behov. Kommunen ønskede et tilpasningsdygtigt og let skalerbart byggeri, der som udgangspunkt skal stå der i tre år. Og det er vores spidskompetence.

Byen vil bestå af i alt fire klynger, hvor Adapteo leverer moduler til den ene af dem. Bygningerne består af værelser med fællesbad og køkken samt et udendørsområde med en stor terrasse i midten, der skal samle de fire bygninger. Tilsammen vil de fire klynger have i alt 350 værelser.

Om Adapteo

Adapteo udvikler, bygger, udlejer og sælger fleksible bygninger til skoler, daginstitutioner, pleje- og sundhedscentre, kontorer og boliger. 

Adapteo opererer i Sverige, Finland, Norge, Danmark, Tyskland, Belgien, Holland og Litauen.

Adapteo har også leveret boliger til pavillonbyen "Marguritten" i Køge, der huser omkring 100 ukrainske flygtninge.

Pavillonleverandøren tog de første spadestik af totalentreprisen i midten af april, hvor de har klargjort til fundamenter, kloak, el og vand. Allerede i starten af maj blev de første moduler sat op i pavillonbyen. Boligerne, der er leveret af Adapteo, står klar til indflytning i juli i år, mens resten af pavillonbyen forventes færdig 1. september.

Udover den nye pavillonby i Bådehavnsgade har Adapteo også leveret moduler til den midlertidige pavillonby "Marguritten" i Køge, der blev indviet i april i år og huser omkring 100 ukrainere.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157