23948sdkhjf

Region øger fokus på at mindske forbrug af råstoffer

Der sættes gang i to projekter, som hver har fået millionstøtte

Bygge- og anlægsprojekter som Femern-forbindelsen eller udbygning af fjernvarmenettet kræver råstoffer. 

Udfordringen er, at der ikke er en uendelig mængde til rådighed. 

Hos Region Sjælland øger man nu sin indsats om at mindske brugen.

- Det er den vej, vi skal af hensyn til den grønne omstilling og for at sikre, at vi også har råstoffer til fremtidens vigtige bygge- og anlægsprojekter. Derfor har vi politisk vedtaget en ambitiøs målsætning om, at 20 pct. af Region Sjællands råstofforbrug skal være dækket af genanvendte råstoffer, siger Bruno Jerup, formand for udvalget for grøn omstilling, bæredygtighed og miljø.

Det øgede fokus består i støtte til projektet ”Spar på råstofferne og mere genanvendelse 2025”. Her vil regionen i samarbejde med blandt andre forsyningsselskaber afprøve mindst tre løsninger til at nedbringe råstofforbruget konkret i bygge- og anlægsprojekter.

Desuden har regionen valgt at sætte gang i et projekt for at udnytte muligheder ved de færdige råstofgrave. Projektet her skal føre til udvikling af et partnerskab og et koncept for opkøb samt drift af fremtidige færdige råstofgrave til formål, der sikrer bedre biodiversitet, natur og rekreativ brug. 

- Mulighederne ved de færdige råstofgrave er mange, og det skal vi udnytte, siger siger Christian Wedell-Nedergaard, formand for udvalget for regional udvikling, uddannelse, kollektiv trafik og internationalt samarbejde.

Han peger på, at der er eksempler i Kalundborg Kommune og Roskilde Kommune på, at råstofgravene er omdannet til rekreative områder med aktiviteter som badestrande, mountainbikebaner og amfiteater. 

Begge projekter støtter regionen med 1 mio. kr.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094