23948sdkhjf

Investorer kritiserer Koncenton

Byggetilladelsen til stort boligbyggeri i Glostrup er ikke i hus, og entreprenøren kalder det ”ikke realistisk”, at ejendommen vil være i fuld drift til den udmeldte tid

– Jeg gik kun ind i det her, fordi der var en begrænset risiko, men Koncentons handlinger betyder, at projektet i dag har en helt anden risikoprofil, end det jeg købte ind i.

Sådan siger den selvstændige finansrådgiver Søren Braes, der i 2021 investerede 1,5 mio. kr. i udvikleren Koncentons projekt Glostrup Smedeland, til Ejendomswatch.

Boligprojektet, som skal opføres i byudviklingsområdet Hersted Industripark i Albertslund, omfatter en karré med 184 lejligheder i varierende størrelser samt erhverv. Raundahl & Moesby har rollen som totalentreprenør.

Og Søren Braes står ikke alene med kritikken.

Imod investorerne

Investorerne, som har skudt penge i boligprojektet i Glostrup, påpeger, at de ikke blev inddraget i en beslutning om at forlænge fristen for opnåelse af lokalplan og byggetilladelse, der havde betydning for risikoprofilen. 

Og det vel at mærke selvom det var en mulighed at opgive projektet og sikre investorernes deres penge. 

De mener derfor, at Koncenton har kørt projektet videre uden at tage hensyn til investorerne og deres interesser.

Flere investorer udtrykker utilfredshed med manglende gennemsigtighed og frygter for konsekvenserne af stigende renter og forsinkelser i projektet. Der er bekymring for, om investorerne vil blive tvunget til at investere flere penge i projektet for at opnå den nødvendige finansiering, hvis renterne forbliver høje.

Det står dog klart, at byggetilladelsen endnu ikke er opnået, oplyser Raundahl & Moesby til Ejendomswatch og betegner det som ”ikke realistisk”, at ejendommen vil være i fuld drift fra april 2024, som det ellers lød i det oprindelige prospekt.

Ejendomswatch har foreholdt Koncenton investorernes kritik. 

Uden at forholde sig til den konkrete sag fra Glostrup afviser selskabet generelt kritik af selskabets handlemåde, og adm. direktør Peter K. Jørgensen lover at drøfte kritikken med investorerne.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093