DSV opsætter 100.000 kvadratmeter solceller på ny lagerterminal
DSV A/S opfører to nye store lagre i Landskrona i Sverige, der udelukkende skal drives med vedvarende energi.
Derfor skal der opsættes mere end 100.000 kvadratmeter solceller på de to nye logistikfaciliteter, der ikke bare vil kunne levere el nok til at drive de to kæmpelagre. Der vil også blive produceret overskudsstrøm, der kan avendes opladning af batterielektriske lastvogne eller andre elektriske køretøjer.
Det skriver DSV i en pressemeddelelse.
I det omfang, at DSV A/S ikke selv kan bruge al strømmen fra solcellerne vil den blive ledt ud på el-nettet i lokalområdet.
Pilot-projekt
DSV A/S oplyser, at erfaringerne med driften af de to nye store solcelledrevne lagerterminaler i Landskrona, skal fungere som et pilotprojekt, der kan give værdifuld læring til fremtidens DSV logistikinfrastruktur.
Reduktion af energiefterspørgslen og afhængigheden af fossile brændstoffer er en forudsætning for at øge energisikkerheden og gøre det muligt for virksomheder og lande at nå deres bæredygtighedsmål.
For at opnå dette er udviklingen af den nødvendige infrastruktur til at understøtte nye teknologier afgørende, skriver DSV A/S.
DSV er som mange andre virksomheder forpligtet til at opnå netto-nul CO2-udledning i 2050.
Derfor er det også vigtigt at tage fat på udfordringerne med at dekarbonisere logistiksektoren.
Dette koncept er en nøglekomponent i DSV's dekarboniseringsforpligtelse Jens Bjørn Andersen, koncernchef i DSV A/S
Ud over at drive faciliteterne bygger DSV en plan for en løsning til støtte for elektrificering af vejtransporttjenester, hvilket er afgørende for at opnå nul-vejtransport i 2050.
- Udviklingen af disse pilotfaciliteter vil gøre det muligt for DSV at levere en fuldt ud vedvarende energiforsyning til vores egen drift, hvilket reducerer både vores direkte og indirekte CO2-udledning. Dette koncept er en nøglekomponent i DSV's dekarboniseringsforpligtelse, og jeg er stolt over at se DSV opbygge infrastruktur, der skal understøtte den grønne omstilling i branchen, udtaler DSV’s topchef Jens Bjørn Andersen.
Nok til 1.400 husstande
Ved at installere mere end 100.000 kvm solpaneler vil DSV sikre, at alle energibehov til anlægget bliver forsynet med vedvarende energi. Kapaciteten i solcelleparken på taget vil være på 14 MwP, hvilket svarer til den energi, der skal til for at drive omkring 1.400 husstande i et år. Anlæggene vil kun kræve omkring 25 % af den betydelige energiproduktion. Udover driften af lagrene vil den resterende el, der produceres fra solpanelerne, blive lagret i batterier og brugt til opladning af elbiler og trailere. En eventuel overskydende energikapacitet vil blive overført til det lokale elnet.
Landskrona-anlæggene er de første af deres slags, som DSV Energy har udstyret med vedvarende energiløsninger. DSV Energy er et nyudviklet initiativ, der har specialiseret sig i energiproduktion, forbrug og handel. Anlægget kommer til at spille en vigtig rolle i DSV's indsats for at understøtte den grønne omstilling og gøre virksomheden til aktive energiproducenter frem for passive brugere.
- Anders Rousing, Vice President, Group Operational Sustainability, DSV, er begejstret for det fremtidige potentiale, som projektet repræsenterer:
- Når de er fuldt operationelle, vil Landskrona-faciliteterne give vigtige erfaringer og gøre os i stand til at udvikle bedste praksis, som vi kan implementere i senere projekter. DSV Energy vil spille en væsentlig rolle i at hjælpe os med at reducere vores CO2-fodaftryk og understøtte vores langsigtede bæredygtighedsambitioner, udtaler Anders Rousing og tilføjer:
- Når de er fuldt operationelle, vil Landskrona-faciliteterne give vigtige erfaringer og gøre os i stand til at udvikle bedste praksis, som vi kan implementere i senere projekter. Anders Rousing, direktør med ansvar for bæredygtighed i DSV A/S
- Vi har planlagt fire nye DSV Energy-anlæg i den nærmeste fremtid, og vi ser frem til at udvide dette initiativ yderligere. Jeg er spændt på, hvordan denne udvikling vil have en positiv indvirkning på vores og vores kunders mulighed for at reducere vores emissioner, mens vi fortsætter med at operere. med samme kvalitets- og produktivitetsniveauer.
225.000 kvm
Når de er færdige, vil de 175.000 kvm store faciliteter i Landskrona omfatte temperaturkontrollerede lagerarealer samt en række automatiserede løsninger.
Beliggende ved siden af eksisterende faciliteter vil det samlede lagerareal på over 225.000 kvm gøre Landskrona til et af de største logistikcentre i Norden. De nye varehuse bliver certificeret efter BREEAM Excellent-standarder, og byggeriet forventes at være færdigt og klar til brug i 2. kvartal 2024.