23948sdkhjf

Efter opkøb og navneændring: Kendt materialeproducent udpeger ny topchef

Markedsdirektør tager et skridt op som chef for de danske og nordiske aktiviteter i Swisspearl

Karsten Østergaard Larsen kan fra dags dato kalde sig Managing Director, Nordics hos Swisspearl.

Den nye topchef kom til det daværende Cembrit som salgsdirektør i februar 2019, men blev allerede et år efter forfremmet til markedsdirektør i virksomheden, der er blandt Europas store producenter af fibercementprodukter.

I den nye stilling overtager han virket som adm. direktør for Swisspearl Danmark A/S og dermed det fulde ansvar for Swisspearls danske selskab, og han udvider samtidig sit ansvarsområde og strategiske fokus til resten af Norden.

Karsten Østergaard Larsen i sine mere end 30 års i byggebranchen blandt andet været tilknyttet Johannes Fog i Herlev og Lyngby som trælastdirektør og har også erfaring fra direktørstillinger hos blandt andre HBC.

Ny ejer og nyt navn

Ændringen i selskabets top kommer i forlængelse af - eller som en konsekvens af, om man vil – markante ændringer hos materialeleverandøren. I sommeren 2022 købte schweiziske Swisspearl Group, som er ejet af erhvervsfamilien Bernhard Alpstaeg, det daværende Cembrit af den svenske kapitalfond Solix.

Prisen forblev en hemmelighed, men det var ikke hemmeligt, at der med handlen blev skabt en gigant på materialeområdet med 2.600 ansatte. 1.400 medarbejdere kom fra Cembrit og 1.200 fra Swisspearl.

For godt en måned siden skiftede Cembrit så navn til Swisspearl. Begrundelserne lød blandt andet, at man hermed vil ”forløse synergierne på tværs af særligt de europæiske markeder for den nye koncern”.

Cembrit har rødder tilbage til 1927, hvor virksomheden under navnet Dansk Eternit startede produktionen af byggematerialer i Aalborg. Siden har virksomheden markeret sig som leverandør af byggematerialer i fibercement til hele Europa, dog med særlig forankring i de nordiske markeder.

Swisspearls historie går tilbage til slutningen af det 19. århundrede, hvor den familieejede, schweiziske virksomhed blev grundlagt, og siden er vokset til en markant leverandør i Europa.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096