23948sdkhjf

Hørsholm søsætter strategisk partnerskab

Tre teams står i første omgang til at blive prækvalificeret til at byde på rammeaftalen

Entreprenør-, arkitekt- og ingeniørrådgivere kan godt sætte hovederne sammen, danne hold og spidse blyanterne. Hørsholm Kommune åbner nu for et strategisk parternskab for et hold fra byggebranchens aktører, som ”ønsker at indgå i et langvarigt og tillidsbaseret samarbejde”.

– Vi ønsker at skabe bedre og mere bæredygtigt byggeri – og ikke mindst udvikle bedre samarbejdsmodeller. Vi inviterer til det gode, langvarige samarbejde, hvor tillid og kvalitet er i fokus. Og så ser vi gerne, at der lægges vægt på bæredygtige principper, siger borgmester Morten Slotved (K) i en pressemeddelelse.

Tre hold og 519 millioner

Målet for det strategiske partnerskab er at skabe en velfungerende og fleksibel ramme om bygge- og renoveringsprojekter i de næste fire – seks år, der inddrager både brugerne og de mange fagligheder, der skal til for at skabe bæredygtigt byggeri i høj kvalitet.

I første runde prækvalificeres der tre teams til at byde på rammeaftalen.

Byggerier på blokken og i tankerne i kommunen gælder blandt andet at udvide kapacitet og forbedre de fysiske rammer på dagtilbudsområdet. Dertil kommer en række andre budgetønsker, der – med kommunens ord - skal optimere ejendomsporteføljen og skabe bedre rammer for alle kommunens brugere.

Den mulige opgaveportefølje ligger i spændet mellem de budgetsatte poster i perioden 2023-2027 på samlet cirka 184 mio. kr. samt projekter i pipeline estimeret til cirka 162 mio. – i alt cirka 346 mio. kr. For at sikre den ønskede fleksibilitet er der lagt et tillæg på 50 pct., så den maksimale ramme udgør cirka 519 mio. kr.

En varm kartoffel 

Strategiske partnerskaber er en forholdsvis ny aftale- og samarbejdsform i byggeriet, hvor en bygherre udbyder en portefølje af kommende opgaver over en årrække i en samlet pakke til et leveranceteam. 

Det længerevarende samarbejde – og gentagelser i projekter og processer – giver mulighed for større budgetsikkerhed, færre konflikter og bedre kvalitet til glæde for både bygherre og leveranceteam.

Med fordelene in mente er der flere og flere både bygherrer, rådgivere og entreprenører, der ønsker at indgå strategiske partnerskaber. 

Københavns Kommune var blandt de første til at indgå aftaler om strategiske partnerskaber i 2016. Siden er fulgt mange flere.

Fx har Byggeri København tidligere udbudt et strategisk partnerskab til anslået 2,5 mia. kr., ligesom Boligorganisationen Fsb har udbudt milliard-partnerskab. 

Sidstnævnte vandt entreprenørkæmpen NCC.

I spalterne her har virksomheder som netop NCC samt Enemærke & Petersen og MT Højgaard fortalt, at de satser benhårdt på at vinde strategiske partnerskaber for at sikre flow i ordretilgangen samt bedre samarbejde med bygherrerne. 

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11