23948sdkhjf

Gigant bygger prestige-boliger til sine egne medarbejdere

En klimavenlig mursten skal være med til at sikre DGNB platin-certificering i lejligheder til Danfoss-ansatte

Teknologikoncernen Danfoss er ved at bygge 14 lejligheder på havnefronten i Sønderborg, som skal huse Danfoss-medarbejdere, der midlertidigt har behov for et hjem i Danmark.

Som noget særligt skal byggeriet samtidig anvendes til demonstration af Danfoss’ produkter.

Det er derfor ikke et hvilket som helst byggeri, de ansatte kan se frem til at flytte ind i. 

Ambitionen er samtidig, at 'Danfoss House' bliver et af de højest certificerede boligbyggerier i landet. Derfor er der fokus på alle detaljer i byggeprocessen, der tog sit første spadestik i 2021 og som kunne afholde rejsegilde i efteråret.

Senest har parterne bag valgt, at facaden skal prydes med 110.000 af Egernsund Wienerbergers klimavenlige og lyse teglmursten. 

- Murstenen er dematerialiseret og brændt med biogas, så den udleder mindre CO2 i produktionen end en normal mursten. Samtidig er der ikke gået på kompromis med det arkitektoniske udtryk trods perforeringerne i murstenen. Det spiller også en vigtig rolle for certificeringen, udtaler Kristian Aarøe Sørensen, civilingeniør hos totalentreprenøren Daugaard, i en pressemeddelelse.

Egernsund Wienerberger er verdens største producent af mursten og har for få måneder siden præsenteret en serie af mere klimavenlige mursten, hvor CO2-udledningen reduceres med 70-90 pct. grundet mindre råmateriale og biogas brændsel sammenlignet med en traditionel mursten produceret med naturgas.

Projektet kaldes "et prestigeprojekt for alle involverede parter", og ønsket er, at byggeriet skal opnå DGNB platin-certificering, der er den højeste certificering inden for den globalt anerkendte DGNB-standard. 

Hvis det lykkes, vil Danfoss House blive det 13. boligbyggeri i verden til at opnå platincertificering.

- Alle valg i projektet er foretaget med bevidsthed om og afsæt i DGNB klassificeringssystemet og i forhold til at opnå den højest mulige certificerede bæredygtighed for projektet. Samtlige komponenter i byggeriet er derfor screenet og nøje udvalgt, fortæller Per Fischer, arkitekt fra Reiulf Ramstad arkitekter, i meddelelsen.

Bitten og Mads Clausens Fond står bag lejlighedsbygningen i fire etager på Nordhanvnen i Sønderborg. Danfoss House vil efter planen stå klar senere i år.

Parterne bag

Bygherre: Bitten og Mads Clausens Fond

Landskabsarkitekt: Sla A/S

Entreprenør: Daugaard Pedersen A/S

Lejer: Danfoss A/S

Arkitekt: Reiulf Ramstad Arkitekter - Danmark A/S

Kilde: Projektagenten

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109