23948sdkhjf

1.500 boliger på tegnebrættet

Ny aftale sikrer 1.500 boliger til studerende og forskere i Lyngby over en periode på fem år.
Hver dag kommer 10-12.000 studerende til Lyngby for at blive klogere. Men når undervisningen er slut, forlader de fleste den nordsjællandske universitetsby igen.

Det gør de, fordi Lyngby har alt for få kollegier og små lejligheder, hvor de studerende kan bo på et SU-budget.

I 2012 satte DTU og Lyngby-Taarbæk Kommune sig sammen for at finde løsninger på boligproblemet. Efter et års intensivt samarbejde har parterne nu indgået en aftale med to meget ambitiøse mål, som skal realiseres frem mod 2017:

- Der skal bygges 1.200 kollegieboliger i Kgs. Lyngby.

- Der skal skaffes boliger til 300 forskere og studerende i den eksisterende boligmasse i Kgs. Lyngby.

Ifølge borgmester Søren P. Rasmussen er der tale om en historisk aftale, der kræver investeringer fra private, kommunen og fonde på en op mod milliard kroner.

- Vi sætter gang i en massiv vækst i Vidensbyen, som ingen havde troet muligt. Om fem år vil kommunen være vokset med 1.500 unge beboere. Kommunens mål er, at bygge et kollegium centralt i Kgs. Lyngby. Det giver en fantastisk synergi i forhold til den kommende letbane, der forbinder byen og DTU campus, og den nye bydel på Kanalvej, hvor 3-400 forskere og studerende flytter ind, siger han.

- DTU vil gerne have, at de studerende bor centralt i Kgs. Lyngby og bidrager til at vitalisere bylivet. Et stort internationalt kollegium står også højt på vores ønskeliste, ligesom vi ser et stort behov for at kunne tilbyde vores internationale forskere boliger, tilføjer Claus Nielsen, universitetsdirektør og formand for Foreningen Lyngby-Taarbæk Vidensby.

Læs også: 40.000 m² nybyggeri i Lyngby
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125