23948sdkhjf

Efter konkurs: Nyt udbud skal sikre unge og familier tag over hovedet

Færdiggørelse af ungdoms- og familieboliger på den tidligere journalisthøjskoles grund i Aarhus er sat til 135 mio. kr.

Byggeriet af 50 familie- og 300 ungdomsboliger på den tidligere journalisthøjskoles grund på Olof Palmes Allé i det nordlige Aarhus gik i stå med totalentreprisefirmaet JFP’s konkurs i juni sidste år.

Østjysk Bolig, der står bag de mange nye boliger, har efterfølgende fået udført mindre arbejder for at sikre byggeriet til det nu overståede efterår og vinter.

Nu er man endelig klar til at finde entreprenøren, som skal færdiggøre boligprojektet, bekræfter teamleder ved Østjysk Bolig Bygge- og Udviklingsafdeling, Andreas Sandberg, overfor Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Ifølge Andreas Sandberg mangler der omkring 50 pct. af byggeriet. På en ud af tre bygninger er facaden lukket, en anden er råhuset færdigt, mens råhuset kun er halvt færdig på den sidste bygning.

Udbuddet af totalentreprisen på færdiggørelsen af de mange boliger har ifølge Projektagenten, Licitationens søsterportal til overvågning af udbud og projekter, en anslået entreprisesum på 135 mio. kr.

Totalentreprenøren har både ansvaret for at færdiggøre byggeriet, og skal levere al teknisk rådgivning herunder også brand og statik.

Lang forsinkelse

Da JFP i spidsen for et team med Rum, Sweco, Reiulf Ramstad og Green Sustainable Landscape vandt boligprojektet i august 2020, lød forventningen på indflytning omkring sommeren – og dermed studiesart – 2023.

Nu siger udbudstidsplanen ifølge Andreas Sandberg aflevering i august 2025.

Men inden da skal der sættes navn på den nye totalentreprenør. Fristen for at søge om prækvalifikation er den 4. maj. Uden efter, den 9. maj, ventes afsendelse af opfordringer til at afgive bud til de udvalgte ansøgere.

Andet JFP-ramte projekt i området

De 350 ungdoms- og familieboliger er – som beskrevet i Licitationen tidligere på ugen – det andet af to i området, som Østjysk Bolig står bag, og som blev sat i stå af JFP’s konkurs i sommers.

Storbylandsbyen II, hvor “almindelige” borgere bor side om side med socialt udsatte i 40 boliger, har fået entreprenøren på plads til at afrunde projektet og gøre det klar til indflytning i juli måned.

Entreprenørfirmaet Egil Rasmussen A/S er nu blevet koblet på projektet, oplyser Østjysk Bolig. Fredericia-firma fulgt i hælene på konkursramte JFP, der selv overtog projektet efter en konkurs hos Aalsrode Tømrerfirma fra Grenaa i oktober 2020.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125