23948sdkhjf

Aart Architects vinder stort sygehus-projekt

I samarbejde med svenske Sweco har det danske arkitektfirma vundet konkurrencen om en 30.000 m² stor udvidelse af Kungälv Sygehus nord for Göteborg.
Aart Architects er for tiden engageret i sygehusbyggerier over hele Skandinavien, og med opgaven i Göteborg føjer tegnestuen endnu et markant projekt til cv’et.

Den 30.000 m² store udvidelse omfatter nye senge- og ambulatorieafsnit samt ny foyer og hovedindgang.

- Udvidelsen af Kungälv Sygehus er vores første sygehusprojekt i Sverige og markerer en milepæl. Gennem de seneste år har vi arbejdet målrettet med at udvikle højt specialiseret sundhedsfaglig viden. Et målrettet fokus, der nu bærer frugt, siger en glad Anders Tyrrestrup, partner i Aart Architects.

Ifølge juryen udmærker vinderforslaget sig ved at videreføre sygehusets eksisterende kvaliteter, samtidig med at det skaber et nyt og fremtidssikret hospital, hvor patienten er i centrum. I dommerbetænkningen betegnes forslaget som en arkitektur, der signalerer omsorg:

- De nye sengestuebygningers varierende højder og længder skaber et overbevisende samspil med det eksisterende sygehus, således at dets karakter bibeholdes og videreudvikles. Sammen med sengestuebygningernes vinklede gruppering forbinder dette på fortrinlig vis sygehuset til stedet og naturen, fremhæver juryen.

Udover Kungälv Sygehus bidrager Aart Architects til udviklingen af det 82.400 m² store Østfold Sygehus i Norge, den 22.000 m² store udvidelse af Regionshospitalet Viborg samt det 134.000 m² store DNV-Gødstrup ved Herning, hvor Aart er en del af konsortiet CuraVita.

- Vores designstrategi for hospitalsprojekterne bygger på en klar prioritering af menneskelige behov. Derfor er vores fokus altid på patienten, både når det gælder behovet for en tryg og effektiv klinisk behandling og et godt patientforløb i sunde og stimulerende omgivelser, forklarer Anders Tyrrestrup.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125