23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Renovering af Vinkelgården endte i stor operation

Frederikshavns Boligforening, Vinkelgården, gennemgår i disse dage en noget mere omfattende renovering end planlagt.

Kingo Karlsen A/S havde først fået til opgave at udføre lettere nedrivnings- og saneringsarbejde på den ene boligblok samt et mere omfattende nedrivnings- og saneringsarbejde af den anden boligblok, som udgør boligforeningen, Vinkelgården, i Frederikshavn. Men under arbejdet gjorde man en opdagelse, som skulle vise sig at få store konsekvenser.

”I forbindelse med den indvendige rydning af boligblokkene fandt vi store sætningsskader samt revner i etagedæk,” fortæller Michael Strøm Madsen, Projektchef i Kingo.

Efter opdagelsen kunne ingeniører da også konstatere, at de to boligblokke var i så dårlig stand, at det ikke længere var forsvarligt at færdes i dem. Det betød, at de i stedet måtte væltes. Kingo, som endnu ikke havde færdiggjort miljøsaneringsarbejdet måtte derfor opsætte soldater, så arbejdet kunne fortsættes uden risiko for sammenstyrtning.

”Det var en omfattende miljøsanering, hvor alle indvendige væg- og loftsflader skulle renses. Udvendigt skulle alle facadeplader fjernes, men vi konstaterede, at også murværket bagved var forurenet. Derfor opsatte vi stilladser hele vejen rundt om blokkene, så vi kunne sanere facaderne for forurenet maling,” fortæller Michael Strøm Madsen.

De skjulte forekomster af miljøfarlige stoffer samt ændringen af nedrivningsprojektets størrelse betød, at Kingo måtte tage ekstra hensyn til naboer i forbindelse med støvende og støjende arbejder. Også affaldskørslen blev nøje planlagt med særlige ruteplaner, så generne blev bragt ned på et minimum.

Michael Strøm Maden fortæller, at arbejdet er gået glidningsfrit på trods af de mange overraskelser, og at samarbejdet på opgaven har været i top.

Vinkelgården er opført i 1949. Afdelingen, som løbende er blevet vedligeholdt, består af en boligblok med otte opgange samt en blok med tre opgange.  

Byggefirmaet, HP Byg A/S, er ansvarlig for hovedentreprisen.

Kingo forventer at afslutte nedrivningsarbejdet sidst i maj.

Kingo Karlsen A/S
F.L. Smidths Vej 17
8600 Silkeborg
Silkeborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK21791733

Kontaktperson

VRO
Vibeke Reimer Olsen
Analytisk koordinator
+45 25169161 vro@kingo.biz

Send til en kollega

0.937