23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Kingo satser på smartere nedrivning

Hos nedrivningsvirksomheden, Kingo Karlsen A/S, vil man ikke ”gøre, som man plejer”. Virksomheden mener, at der er plads til forbedringer i både de processer og det udstyr, der anvendes. Derfor har Kingo ansat en fagudvikler til at ”tænke vildt”.

Kingos nye fagudvikler, René Houmann, har lige siden sin første arbejdsdag haft travlt. Han har nemlig besøgt utallige nedrivningsopgaver i hele landet for at blive klogere på de processer og det udstyr, som virksomheden anvender. Formålet er at kortlægge, hvad der kan gøres smartere og dermed minimere omkostningerne ved arbejdet. F.eks. undersøger René Houmann, hvordan Kingo hurtigere får byggeaffald ud af bygninger, og om der findes smartere metoder til miljøsanering.

Løsningerne findes i fællesskab

René Houmann er dog ikke alene om at finde de smarte løsninger. Han allierer sig med de kollegaer, som til daglig udfører nedrivnings- og miljøsaneringsarbejdet.

”Hvis jeg skal have succes med mit arbejde, skal det være i samarbejde med de kollegaer, det involverer. Jeg kører ud til opgaverne og spørger ind til, hvad de synes er bøvlet, og hvad der går mest tid med, og sådan kortlægger vi sammen, hvad der skal arbejdes med,” fortæller René Houmann.

De vildeste ideer er de bedste

René Houmann er opfinder ind til benet, og selv i weekenderne kan han have svært ved at slippe de gode ideer. Ofte befinder han sig ved computeren eller i sit værksted, hvor nye metoder researches og afprøves.

”Jeg synes, det er de mest vilde ideer, der er de bedste. Jo vildere desto bedre, og så skruer jeg ned for dem senere,” siger René Houmann.

René får arbejdsro

René Houmann får fuld opbakning af Kingos ledelse, som ser udviklingsarbejdet som nødvendigt for fortsat at være konkurrencedygtige. Kingos produktionschef, Jens Andersen, lægger heller ikke skjul på, at det er en stor kommunikations- og identifikationsopgave, som René Houmann har fået. Af samme årsag forsøger virksomheden også at holde René Houmann udenfor almindelige dagligdagsting, så han får plads til fokus og fri leg.

”Vi skal bane vejen for René, så han hele tiden får lov til at udvikle i samarbejde med vores øvrige medarbejdere. Det er vores overbevisning, at der er mange penge at tjene ved at optimere både værktøj og processer. Målet er at finde løsninger, som er bedre og billigere,” siger Jens Andersen.  

Selvom René Houmann skal have fokus på at udvikle nye metoder, har han også fået til opgave at identificere de gode løsninger, som virksomheden allerede anvender.

”Vi kan sagtens have anvendt en vildt effektiv metode på en opgave på Sjælland, men det er dermed ikke givet, at vores nordjyske kollegaer kender den. Derfor er det også Renés opgave at dele de gode løsninger, som vi allerede anvender, så alle kan få gavn af dem,” siger Jens Andersen.

Nu høster Kingo frugterne

René Houmann synes, det er udover det sædvanlige, at man fra Kingos side vælger at ansætte en medarbejder udelukkende til at fokusere på udvikling og vidensdeling:

”Jeg synes godt, vi må rose os selv for at afsætte ressourcer til udvikling. I starten koster det jo penge, og ingen ved, om der er berettigelse for det.”

Selvom René Houmann kun lige er startet med udviklingsarbejdet hos Kingo, meddeler virksomheden, at de allerede nu har noget i støbeskeen, som bliver revolutionerende -ikke kun for Kingo, men for hele branchen. Dog vil de beholde det som en forretningshemmelighed så længe, det er muligt.

Kingo Karlsen A/S
F.L. Smidths Vej 17
8600 Silkeborg
Silkeborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK21791733

Kontaktperson

VRO
Vibeke Reimer Olsen
Analytisk koordinator
+45 25169161 vro@kingo.biz

Send til en kollega

0.049