23948sdkhjf

Sådan sparer du penge på varmeregningen

Er du husejer, kan du højst sandsynligt nikke genkendende til, at dine årlige udgifter efterhånden tager en stor bid af økonomien.

En stor faktor kan eksempelvis være varmeregningen, hvorfor du med fordel kan foretage større eller mindre ændringer i håbet om at reducere den. 

De små tiltag 

Når vi skal foretage os en eller anden form for forandring, kan det være rart at starte i det små. Disse tiltag omfatter blandt andet, at du sikrer dig et godt indeklima, da det bliver lettere for dig at varme op.  Et godt indeklima indebærer, at du sørger for at lufte ud kortvarigt flere gange dagligt, hvilket medvirker til, at du kan sænke din varmeforbrug en smule.

Derudover bør du undersøge, om din indretning forhindrer varmen i at udfolde sig. Er sofaen placeret for tæt på radiatoren, kan du eksperimentere med at flytte den. Derudover bør du sikre dig, at alle boligens radiatorer er tændt, så du får samme temperatur i alle dine rum. 

Isolering

Ejer du en bolig af ældre karakter, kan du med fordel overveje at få lavet større ændringer. Det kan blandt andet være nødvendigt, hvis husets dårlige isolering medfører, at varmen siver ud flere forskellige steder. Isolering kan foregå på flere forskellige måder, derfor kan du med fordel kontakte fagfolk, så du får den løsning, der er rigtig for din bolig. 

Forny din varmekilde 

Varmer du boligen op med et ældre olie- eller gasfyr, gør du klogt i at udskifte det til en langt mere økonomisk løsning. I dag findes der mange alternativer til det klassiske oliefyr, hvilket blandt andet er pilleovne. Disse findes i flere forskellige modeller, der både kan hæve indeklimaet og den hyggelige stemning, mens den presser din varmeregning mest muligt i bund. 

Benytter du dig af fjernvarme, kan du ligeledes få stor glæde af en træpilleovn. Du kan nemlig installere den som et supplement til din nuværende varmekilde, så du ikke behøver foretage en komplet udskiftning af din eksisterende varmekilde. 

Vil du sænke nogle af dine årlige udgifter, er det altid en fordel, at du stiller dig kritisk overfor din varmeregning. Der kan være mange årsager bag, at du betaler alt for meget i varme, derfor kan du med fordel først undersøge din bolig. Ønsker du at sænke varmeregningen og dit klimaaftryk, er det en god løsning at vælge en træpilleovn, idet du samtidig hæver hyggen og æstetikken indendørs. 

Send til en kollega

0.047