23948sdkhjf

Hvorfor vælge esport på efterskolen?

E-sport har de seneste år eksploderet i popularitet i Danmark, hvilket blandt andet skyldes det vindende CS:Go hold Astralis.

 Denne rivende udvikling og interesse er ikke gået de danske efterskoler forbi, hvorfor flere og flere unge kan vælge linjefag som e-sport.

For ti år tilbage i tiden ville folk grine, hvis de så et skoleskema, der bød på e-sport om eftermiddagen. Tidligere var det interesser som fodbold, håndbold, friluftsliv og andre sportslige aktiviteter, de unge efterskoleelever kunne vælge mellem. I dag er valgmulighederne eksploderet, og esport blive en mere og mere integreret del af de danske efterskoler. Men hvad kan et linjefag som esport bidrage med? 

Enhver gamers drøm
En stor andel danske unge identificerer sig som en ægte “gamer”, der elsker at bruge tid foran computeren med sit foretrukne spil. Af denne grund vil det være naturligt, at gaming som en fast del af skoleskemaet ville være et sandt drømmescenarie.

Derudover giver linjen også eleven mulighed for at møde andre unge med samme interesse for computerspil.

Sammenhold og samarbejde
Det kan ligne, at computerspil er en ensom fornøjelse, idet man sidder foran en skærm mutters alene. Men faktisk kræver flere og flere spil kompetencer til samarbejde, fordi et vundet spil kræver, at spillerne løfter opgaven i flok.

Denne tendens omfavner et linjefag i e-sport, for det er vigtigt, at unge mennesker lærer at samarbejde med andre unge. På den måde kan de sammen planlægge en strategi, der skal føre holdet mod en sejr.

Computerspil kombineret med bevægelse
Ofte vil et linjefag som esport ikke kun lade sig begrænse til aktivitet foran computeren. Derfor vil noget af tiden også foregå med en slukket skærm, hvor eleverne skal udvikle deres fysiske evner sammen.

Det betyder, at de lærer at samarbejde i andre rammer end indenfor spillets, som er vigtige egenskaber at tage med sig i fremtiden. En efterskole med e-sport er altså meget mere end blot gaming, derfor passer de perfekt til elever på en efterskole.

Der er gode grunde til, hvorfor esport bliver et mere og mere populært valg for de danske efterskoleelever. Har du et barn, der langsomt får en større og større interesse for et fremtidigt efterskoleophold, er et sidefag som esport et oplagt valg af prøve kræfter med.

Send til en kollega

0.046