23948sdkhjf

Udstyret betyder alt for succesen i et storkøkken

Storkøkkener leverer dagligt mad til mange tusinder af danskere, og der er derfor ingen tvivl om, at man har et stort ansvar, når man driver et storkøkken.

Folk er stort set kun opmærksomme på køkkenet, når maden ikke bliver leveret til tiden, eller kvaliteten er dårlig, og det er derfor en hård branche, hvor det handler om at levere det bedste, man kan, hver eneste dag.

Her kan gammelt og utidssvarende udstyr være en stor klods om benet for dem, der skal lave mad til masserne, og derfor bør man hele tiden have investeringer i nyt køkkenudstyr med i tankerne, hvis man gerne vil drive et succesfuldt storkøkken.

Sørg for ordentlig køle- og frysekapacitet til køkkenet
Noget af det, der virkelig kan spille negativt ind på succesen af et storkøkken er, hvis man opdager, at temperaturerne på ens opbevarede råvarer ikke er i orden. Det kan blive en dyr fornøjelse - både for pengepungen og for ens image - hvis man ikke har styr på ens køle- og frysekapacitet, og derfor er det essentielt udstyr for køkkenets daglige infrastruktur. Gamle kølere og frysere kan være ustabile og kan bruge næsten uanede mængder af strøm, og man kan bare ikke køre et succesfuldt køkken uden gode, stabile kølemuligheder.

Hvis man overvejer en investering i nyt storkøkken udstyr som f.eks. industrikøleskabe eller deciderede køle- og fryserum, så er det med at kigge sig om efter kvalitetsfyldt udstyr, der kan holde i mange år. Det kan være en relativt stor investering, hvis man skal opskalere ens kapacitet, og derfor bør man undersøge de mange muligheder nøje for at blive klogere på, hvilken løsning man skal vælge. Der er dog ingen tvivl om, at det er fornuftigt at se efter ordentlige køle- og frysemuligheder til ens storkøkken, hvis det skal få succes på den lange bane.

Produktionen må ikke stå stille
Uanset om man ejer en stor produktionsvirksomhed eller et storkøkken, så skal der helst produceres noget hele tiden for, at virksomheden kreerer profit. Selvom der skal kræses for maden for, at den bliver så god som muligt, så skal tingene stadig foregå effektivt, hvis køkkenet skal fungere efter hensigten - og her spiller udstyret en meget stor rolle. Der er nemlig ingen tvivl om, at langsomme ovne eller komfurer er med til at skabe unødig ventetid i madlavningen, og dette er hverken medarbejdere eller virksomheden tjent med.

Køkkenudstyret har meget stor indflydelse på den samlede produktionseffektivitet, og derfor bør man også gå i dialog med medarbejderne omkring de udfordringer, de møder til dagligt. Herigennem kan man finde frem til det udstyr, der er mest essentielt at få skiftet ud hurtigst muligt, og denne fokuserede fejlsøgning gør investeringerne mere sikre og brugbare - både på den korte og den lange bane. Jo mere ventetid, man kan få skåret fra i det daglige, desto bedre tilbud kan man give kunderne, og jo større chance er der for, at storkøkkenet bliver succesfuldt og kan ekspandere på længere sigt.

Vælg kvalitetsudstyr - også selvom det er dyrere
Alle virksomheder forsøger altid at få mest muligt udstyr for pengene, når der skal penge på bordet, og selvom det er en god tanke, så leder det ofte til, at man vælger kvantitet frem for kvalitet i det udstyr, man køber. Her er det vigtigt at holde sig for øje, at køkkenudstyret skal være egnet til professionel brug i en lang årrække, og her kan billigere modeller vise sig at være fejlfyldte på længere sigt. Derfor bør man altid søge efter køkkenudstyr af høj kvalitet, når man alligevel står foran en investering i køkkenets infrastruktur.

Spørg hele dit netværk om deres erfaringer med udstyret
Der er mange måder, hvorpå man kan finde det bedste køkkenudstyr på markedet, og én af de bedste måder er i virkeligheden at spørge konkurrenter og samarbejdspartnere om deres erfaringer. Langt de fleste har både gode og dårlige erfaringer med forskelligt udstyr og modeller, og denne viden er rigtig god at have med i bagagen, når man selv skal vælge det rette til ens storkøkken. Det kræver ikke meget at række ud til dem, der er i ens netværk og omgangskreds, og det kan vise sig at spare én for både penge og problemer senere hen.

Som regel er folk meget tilbøjelige til at snakke om det udstyr, der ikke fungerer for dem, og dette kan man bruge som rettesnor, når man selv går på jagt efter den helt rigtige industrikøler eller noget helt andet. Herudover kan man altid spørge eksperter på området til råds, hvis man er i tvivl - de fleste forhandlere er reelle og ønsker, at man får den løsning, der passer bedst til netop det storkøkken, man driver.

Send til en kollega

0.031