23948sdkhjf

Sådan afholder du en bæredygtig begravelse

Det er klart, at det ikke er alle, der interesserer sig for bæredygtighed - og midt i en sorgperiode, er det nok ikke det øverst på listen at bekymre sig om.

Det er dog et emne, nogle pårørende tager op med deres bedemand i planlægningen af deres afdøde familiemedlems, eller kæres, begravelse.

Nu inkorporerer mange bedemænd bæredygtige elementer i deres forretning, og giver de pårørende mulighed for at tilvælge yderligere bæredygtighed i planlægningen. Denne artikel giver et indblik i, hvilke bæredygtige elementer, bedemændene har taget til sig.

Bæredygtighed behøver ikke at være en bekymring
Hensyntagen til miljøet behøver ikke at optræde som en bekymring, når de pårørende skal planlægge en afsked for deres kære. Måske er bæredygtighed en vigtig del af processen for dem, men det kan være svært at gå i dybden med, når sorgen har overtaget deres liv. 

Rigtig mange bedemænd oplever efterladte pårørende, som gerne vil have miljøet og Jorden i tankerne, men som ikke kan overskue det. Derfor implementerer bedemændene nu en service, der sikrer bæredygtige valg ved højtideligheden, uden at de pårørende skal bekymre sig om det eller betale ekstra for servicen.

Miljøskadelige begravelser og bisættelser
Kremering af et lig frigiver Co2, samt forskellige giftstoffer, og derfor vælger mange miljøorienterede døende, eller pårørende, begravelse i stedet for bisættelse. Dette betyder dog ikke, at en begravelse automatisk er miljøvenlig, blot fordi der ikke frigives Co2 ved kremering - men her kan din bedemand hjælpe med at tilvælge bæredygtige elementer.

Kisten skal være produceret forsvarligt, og af gode materialer, før den kan sænkes bæredygtigt ned i jorden, og her har bedemanden mulighed for at præsentere eksempelvis en papirkiste. Denne kaldes for en papirkiste, fordi træindholdet er yderst lavt - og det træ, der er inkluderet i kisten, er FSC-mærket, og kommer dermed fra en skov der producerer flere træer, end de fælder. 

Tag kontakt til Trenskow begravelsesforretning i Aalborg der kan yde denne ekstra service med at tilvælge bæredygtige valg, og dermed lade de sørgende efterladte få en pause fra at træffe beslutninger.

Send til en kollega

0.012