23948sdkhjf

Værd at vide om nedsivningsanlæg

Ejer du en bolig, der har begrænsede kloak muligheder? Så kan du med fordel blive klogere på, hvad er nedsivningsanlæg er.

Hvem har brug for det? 
Et nedsivningsanlæg er meget brugbart for de mennesker, som bor i et ikke-kloakeret område. Det er ofte boliger, der er placeret udenfor byen eller i sommerhuse. Er du nysgerrig, om din bolig kunne få gavn af dette, skal du først og fremmest undersøge videre hos kommunen.

Før du kan få etableret et nedsivningsanlæg, skal du nemlig ansøge om tilladelse fra din kommune. På deres hjemmeside kan du finde både regler og ansøgningsskema for dette. 

Hvad er det? 
I grove træk kan anlægget forklares ved, at det ændrer husets vandforbrug fra spildevand til en naturlig rensning i jorden. Anlægget består af en tank, en pumpebrønd og fordelerrør, som placeres under jorden. Her har din boligs spildevand mulighed for at løbe ned i, hvorefter vandet bliver pumpet ud i fordelerrørene. Vandet løber derefter langs rørene og i jorden, som renser det på naturlig vis, inden det ender i grundvandet. 


Spildevand karakteriseres som vand, der er blevet brugt i enten husholdning, industri eller landbrug. Det skal renses i rensningsanlæg, så vandet bliver frigjort fra forurenede stoffer. Inden rensningen kan vandet nemlig skade vores omgivelser.

Når du får etableret et nedsivningsanlæg, får du ikke mindst en effektiv løsning at rense dit spildevand på, men du får også andre fordele. Det en nemlig en god økonomisk løsning, da anlægget er prisvenligt at etablere og vedligeholde, i forhold til tilslutning til offentlige kloakker.

En krone sparet er ikke en krone tjent 
Det kan være fristende at skabe den mest fordelagtige økonomiske løsning, når vi mennesker skal have renoveret boligen på en eller anden vis. Det er dog vigtigt, at du som kunde ikke lader dig forblænde af en god pris, hvis det betyder, at der bliver gået på kompromis med udførelsen.

Måske du har hørt sætningen: En krone sparet er ikke en krone tjent? Det betyder, at laver du en lidt for billig handel, kan du ende med store økonomiske kvaler, hvis udførelsen ikke bliver gjort ordentligt. Skal du have etableret et nedsivningsanlæg, kan du med fordel kontakte et firma, der udfører et grundigt stykke arbejde. Få bugt med spildevandet, uden du spilder dine penge væk på dårlig håndværk. 

 

Send til en kollega

0.016