23948sdkhjf

Flotte og funktionelle sengeborde

Lever du med en fysisk funktionsnedsættelse, ved du sikkert, hvor gavnligt det kan være at have møbler med hjælpefunktioner i hjemmet.

Det gælder i den grad også i soveværelset, hvor man skal stige ud af, og ind i, sin seng hver morgen og aften. Hvor senge med elevationsfunktioner er det første skridt mod bedre velvære i soveværelset, er sengeborde med ekstra funktioner det næste.

Optimer din sengekomfort

Døjer du med fysisk funktionsnedsættelse, eller er du meget sengeliggende af andre årsager, kan et sengebord med ekstra funktioner optimere din sengekomfort. Sådanne sengeborde er kendetegnende ved at have indbyggede funktioner, såsom hjul, udtræksborde og andre ting, der gør det lettere for dig at benytte møblet. Et udtræksbord er en skøn løsning, hvis du spiser de fleste af dine måltider fra sengen. Ved at kunne trække bordet fra møblet hen over dig undgår du at spilde væske og krummer i din seng, hvilket vil forringe din komfort. Det er også muligt at finde borde, hvor du kan hæve udtrækspladen op og ned, så den passer til din sengs højde eller vinkle udtrækspladen, så du f.eks. kan læse en bog fra den. Det er en god idé at gå efter sådan en model, hvis du også ejer en elevationsseng, som ofte er indstillet højere end en standardseng.

Flotte designs

En ærgelig fordom mod ‘hjælpemøbler’ i hjemmet er, at sådanne møbler langt fra er en fryd for øjet. Det er imidlertid muligt at finde helt tidløse og klassiske sengeborde med hjælpefunktioner, der optimerer din komfort uden at skæmme dine omgivelser. Det gælder for de fleste, at fysisk velvære også hænger sammen med psykisk velvære, hvilket understreger nødvendigheden af at kunne købe pæne hjælpemøbler til hjemmet. Kamille Sengebord fra Gloria Mundi Care er et eksempel på et moderne sengebord med praktiske funktioner i ahorn, der vil pynte i ethvert hjem.

Bedre nætter med funktionelle senge

Foruden sengeborde er det naturligvis vigtigt at have en god seng, hvis du enten døjer med skader, dårlig ryg eller sygdom, der gør, at du er meget sengeliggende. En elevationsseng kan gøre underværker for de fleste med fysisk funktionsnedsættelse, da sådanne senge gør det nemmere at stige ind og ud af sengen. For nogen kan dette være tryghedsskabende, da det bliver nemmere for eksempelvis at komme på toilettet i løbet af dagen eller natten. På plejehjem optimerer elevationssenge derudover plejepersonalets arbejdsstillinger, så personalets kroppe belastes mindst muligt. Elevationssenge med plejefunktioner er altså en fornuftig ergonomisk løsning til den sengeliggende og til omsorgspersoner og skaber samtidig tryghed. 

 

 

Send til en kollega

0.033