23948sdkhjf

Guide: sådan vælger du den rigtige kogeplade

Måske du står overfor valget om en ny kogeplade eller et helt nyt komfur.

Det kan være svært at finde rundt i de mange forskellige typer og modeller af hårde hvidevarer, som tilbydes. Derfor kan det være en fordel, at du overvejer dine behov, og samtidig undersøger de forskellige kogepladers fordele og ulemper.
I denne artikel kan du komme et skridt nærmere mod dit næste køb af komfur eller separat kogeplade. 

Induktionskogeplade
Denne type kogeplade er en af danskernes foretrukne, fordi en induktionskogeplade er meget effektiv. Det tager altså ingen tid at få gryderne i kog. Derudover er de drøje i brug, hvilket betyder, at de ikke bruger specielt meget energi. Derudover foregår opvarmningen gennem magneter, og derfor bliver hele pladen ikke varm, når du bruger kogepladen.

Med de mange fordele vil der som oftest følge ulemper med, hvilket også gør sig gældende for induktionskogepladen. Grundet de smarte magnetfelt, som udstyret varmes op af, sætter det krav til dine gryder og pander. De skal nemlig have en magnetisk bund, der passer til kogepladen. På den måde kan det blive en stor investering, hvis du både skal have ny kogeplade samt nye gryder og pander. 

Gaskogeplade 
Denne type kogeplade er specielt egnet til de mennesker, som virkelig sætter en dyd i at lave mad. Når du laver mad på et gaskomfur, vil du have mulighed for at lave mad til præcision. Derudover kan du let og hurtigt justere på varmen, hvilket medvirker til, at du virkelig kan nørde med tilberedningen af maden.

Gaskogepladen bliver i høj grad benyttet af kokke, fordi den netop tilbyder stor præcision. Men hvis du ikke har en stor viden indenfor madlavning, kan denne kogeplade være lidt svær at styre i starten. Derfor skal du overveje, om du vil bruge din tid på at sætte dig ind, hvordan en gaskogeplade fungerer. 

Keramisk kogeplade

Denne type af kogeplade er billigere end induktionskogepladen, og kræver heller ikke specielt udstyr til brug. Den glatte overflade er en stor fordel, når den skal rengøres. Dog varmes kogepladen op på traditionel vis, og derfor kræver den lidt mere tålmodighed.

Flere er lidt skeptiske over brugen af denne kogeplade, da den har ry for at være dyr i brug. Men heldigvis er problemet kommet til livs, hvis du køber et komfur i energiklasse A med en keramisk kogeplade. Lyder det som en kombination for dig? Så kan du med fordel vende blikket mod et komfur, hvor du får det bedste fra to verdener. Hvad enten du ønsker at købe en keramisk kogeplade eller en induktionskogeplade, så finder du et stort udvalg på Hvidevareshoppen.dk.

Hvidevareshoppen.dk er en af Danmarks største forhandlere af hårde hvidevarer fra alle de kendte producenter. Priserne på de hårde hvidevarer fra Hvidevareshoppen.dk er yderst konkurrencedygtige, og leveringen foregår oftest fra dag til dag.

Send til en kollega

0.031