23948sdkhjf

Sommerens bedste steakknive

Sommeren er så småt begyndt, og det gode danske sommervejr er i den grad landet.

Herhjemme har vi en stolt grilltradition, som hænger uløseligt sammen med den sommerperiode, som vi bevæger os ind i.
Og til sommerens mange grillaftener hører der sig nogle gode bøffer – steaks om man vil – hvilket betyder, at du skal have steakknivene frem. Trænger din beholdning af steakknive til en kærlig opgradering, så er der hjælp at hente. Hos BarLife finder du et eksklusivt udvalg af steakknive fra Laguiole, som er kendetegnet ved deres utroligt elegante design og ekstremt høje kvalitet. 

Hvad kendetegner en god steakkniv?
Du kan finde steakknive i mange forskellige designs, prisklasser og forme. Dog er der nogle kriterier du bør være særligt opmærksom på, når du skal til at beslutte dig for, hvilken type steakkniv du skal vælge. 

Først og fremmest er det uhyre vigtigt at kniven ikke flænser kødet. Kniven skal altså lave et helt rent og fint snit i kødet.
Det er kniven, der skal gøre arbejdet, ikke dig!
For hvis du skal bruge kræfter på at trykke kniven gennem kødet, risikerer du at presse kødsaften ud af kødet. Derfor er det alfa og omega, at kniven er skarp og har et savtakket blad, så du opnår det rene snit i kødet. 

For det andet er det vigtigt at steakkniven ligger godt i hånden. Derfor bør du også tænke komfort ind i valget af din næste steakkniv. I princippet skal det være så lækkert at have steakkniven i hånden, at du slet ikke tænker over, at den er der. Den må derfor ikke være for stor eller for lille, men skal alligevel have noget tyngde og noget fylde, så den nemt kan skære gennem kødet.    

Skal jeg give 200 kr. for en god steakkniv?
Uanset hvad kommer vi ikke uden om, at pris og kvalitet går hånd i hånd. Når det er sagt, kan du sagtens finde en masse steakknive i høj kvalitet uden at det nødvendigvis skal koste dig en bondegård.
Men går du med overvejelserne om at købe de helt billige discountudgaver af en steakkniv, som du kan finde helt ned til 5 kr. stykket, så kan du næsten lige så godt bruge hænderne til at flå kødet fra hinanden – billedlig talt selvfølgelig.
Du skal gerne op i en prisklasse på mellem 50 – 100 kr. for at finde en ordentlig steakkniv, der opfylder de nødvendige kriterier der er nævnt, for at din madoplevelse bliver så god som muligt.     

Har du steakkniven klar til sommerens grillaftener?
Ellers får du det uden tvivl med steakknivene fra Laguiole.
Forestil dig at du lige har serveret en friskgrillet steak for dig selv og dine gæster ude på terrassen. Temperaturen er helt perfekt. Der er lækker rødvin i glassene og stemningen er i top.
Den oplevelse du giver dine gæster, når de skal skære kødet med en Laguiole steakkniv, er i topklasse.
Steakknivene fra Laguiole har nogle karismatiske kendetegn, hvor det slanke og lange udseende gør knivene utroligt elegante at kigge på. Samtidig gør designet, at knivene ligger godt i hånden og med det skarpe lange knivblad, kan du nemt skære igennem kødet med et rent snit. 

Og med disse ord omkring hvilke tanker du bør gøre dig, når du skal ud og vælge din næste steakkniv, er du klædt en smule bedre på til at træffe det helt rette valg for dig. 

Rigtig god sommer!

Send til en kollega

0.063