23948sdkhjf

Du kan optimere færdselssikkerheden

Når der er tale om færdsel i trafikken, kan sikkerheden aldrig nedprioriteres. Det er derfor enormt vigtigt at få synet din bil.

 Der skal ikke gå særlig meget skævt, på en travl og trafikeret morgen, før det kan gå rigtig galt - og en ulykke i trafikken kan ende med at være det sidste man ser og oplever. Såfremt bilens basale elementer ikke virker optimalt, eksempelvis bremserne, er der intet at stille op hvis uheldet skulle være ude.

Hvad bliver undersøgt?

Når din bil kommer til syn, er både færdselssikkerheden og miljøet i fokus. Bilen bliver tjekket for at sikre, at de essentielle elementer i bilen virker, som eksempelvis:

  • Rattet
  • Dækkene
  • Støddæmperne 
  • Bremserne
  • Lygterne
  • Reflekserne

Herefter går servicepersonalet videre til at undersøge, hvorvidt bilens miljømæssige forhold stemmer overens. Her bliver bilen undersøgt i forhold til:

  • Støj
  • Kulilte
  • Røg

Bilen kan enten bliver vurderet som godkendt, betinget godkendt, kan godkendes efter omsyn eller ikke godkendt. Lige så snart bilen ikke er 100% godkendt, er den ikke lovlig. Det betyder nemlig, at bilen er vurderet til, at kunne være til fare i trafikken eller for miljøet - det kan dog anses som værende forsvarligt at køre bilen hjem fra synshallen, den må bare ikke bruges til almindelig brug før fejlene er rettet. 

Hvis bilen ikke bliver godkendt

Uanset resultatet af dit bilsyn, vil du modtage en synsrapport. Såfremt bilen ikke bliver godkendt efter syn, vil du, i synsrapporten, kunne læse dig til i hvilken grad, din bil ikke er godkendt. Du vil også få et overblik over, hvilke fejl og mangler din bil har - eller hvis servicepersonalet har bemærket, at din bil potentielt kunne udvikle en fejl senere, der kan gøre, at bilen kunne blive til fare, eksempelvis nedslidte dæk på bilen. 

Du har et ansvar som bilejer

Det er klart, at så snart du bliver ejer af en bil, har du et ansvar over for bilen, dig selv og andre medtrafikanter. Til det ansvar følger, at du tjekker op på, at din bil virker optimalt, så den ikke er til fare - det kan ende helt fatalt hvis din bil ikke virker helt eksemplarisk. Book en tid i en synshal og vær med til at optimere færdselssikkerheden på vejene. 

Send til en kollega

0.031