23948sdkhjf

Hund diarre: Hvad kan du gøre ved det?

Har din hund diarre? Så er det afgørende at skelne mellem, hvorvidt det er en midlertidig tilstand, eller om det er en mere kronisk ting.

En hund kan få maveonde, såvel som det kan ske for vi mennesker, og den kan også blive ramt af diarre, hvis der eksempelvis er meget varmt udenfor. 

Som ejer vil du naturligvis gerne hjælpe din hund med at få det bedre. Her i artiklen kommer vi med en række gode råd til, hvad du kan gøre, hvis din hund lider af diarre.

Accepter, at din hund ikke er sulten
Er din hund ramt af maveonde efter at have gnavet i en død fugl eller noget andet ude i haven, er det helt naturligt, hvis den har mistet appetitten for en stund. Det er helt normalt, og det er helt okay. Tilbyd den gerne vand at drikke, og lad den få den fred og ro, som den har brug for.

Overvej, hvad årsagen kan være til, at din hund har diarre
Har du skiftet til en ny form for hundefoder? Har din hund diarre, kan det godt skyldes, at dens mave er blevet provokeret af den nye slags foder. Det behøver ikke betyde, at den ikke kan tåle det nye hundefoder - men blot at dens mave har brug for lidt tid til at vænne sig til det. 

Bliver din hund ved med at have dårlig mave, bør du naturligvis droppe det nye foder og få hjælp og vejledning til, hvilken slags foder du så skal gå over til. Har din hund en sensitiv mave, kan det være en god ide gradvis at introducere det nye foder, den skal have. Det skåner den sarte mave. 

Søg dyrlæge, hvis din hunds diarre bliver ved
Har din hund diarre i flere dage og begynder den at blive afkræftet, bør du søge hjælp hos en dyrlæge. Men er det en tilstand, der går over i løbet af et par eller dage eller tre, der ikke påvirker din hund mere, end at den stadig har energi til at løbe og lege, er det ikke noget, du behøver at være bekymret for. 

Måske den har spist noget dårligt eller gnavet i et dødt dyr, som dens mave ikke kan tåle? Det kan give enhver hund diarre, og det behøver ikke at skyldes noget farligt.

Send til en kollega

0.031