23948sdkhjf

Tre fordele ved at bruge robotkæledyr i plejesektoren

Det er videnskabeligt bevist, at kæledyr har en positiv effekt på vores helbred.

De medvirker til, at vi lever længere, og de har en positiv indflydelse på vores humør. Dog er det ikke alle, som har overskuddet, energien eller tiden til et levende kæledyr, og det kan derfor for nogle, specielt mennesker i plejesektoren, være en god ide at få et robotkæledyr, da Robot kæledyr skaber glæde og motiverer til omsorg

Ingen stress over manglende gåtur
En hund skal have motion hver eneste dag for at kunne bibeholde det glade sind og en sund figur, ligesom mennesker. Det er dog de færreste, som er i pleje, som har overskuddet til at gå med en hund flere gange hver eneste dag, men med et robotkæledyr, så er dette ikke nødvendigt. En robot har ingen biologiske behov, og det er derfor ikke krævet af personen i pleje at skulle sørge for, at den får nok luft og motion. 

Humøret stiger
Har man først tilbragt bare en halv time i selskab med en kattekilling eller en hundehvalp, så ved man, at lykken eksisterer. Dyreunger er nemlig noget af det mest effektive middel, når det kommer til at hjælpe på humøret, og det er derfor en god ide at indsætte robotkæledyr i plejen, da det kan ændre humøret hos dem, som er afhængige af andre i hverdagen. At have en form for kæledyr i besiddelse kan også hjælpe på en mindskning af stress, hvilket for mange i pleje kan være farligt på længere sigt. Det er bevist, at bare fem minutter med en hund kan sænke de stresshormoner, som kan sætte sig i kroppen.

Blød pels kan redde dagen
Det er bevist, at når vi kæler med dyr, og vi er i kontakt med varm pels, så slapper vi af, og vi sænker vores hjerterytme og vores blodtryk. Det kan derfor være et effektivt middel for mennesker i pleje at få et robotkæledyr, da det har positive effekter på helbredet. En blød robotkilling eller en varm robothundehvalp kan være med til at sænke hjerterytmen hos hjertepatienter, hvilket altså kan hjælpe i hverdagen med at skabe og bevare et godt helbred. 

Der er altså flere forskellige positive aspekter ved anskaffelsen af et robotkældyr i plejesektoren, og med et minimum af vedligeholdelse, så er det hverken en forhindring for dem som plejer, eller dem som har brug for plejen.

Send til en kollega

0.031