23948sdkhjf

En klassiker der er perfekt til gæster

Er du på jagt efter en ret, som kan tilberedes i forvejen, så du ikke behøver at bruge al din tid i køkkenet, mens du har gæster på besøg?

Leder du efter en god gryderet, som kan varme dig og din familie på de kølige aftenener? Er du på udkig efter en ret, som du kan lave en større portion af, så du har mad til flere dage? Så kan en mørbradgryde være et oplagt valg for dig.

Mørbradgryde er en vaskeægte klassiker, når det kommer til simremad og gæstemad, eller når du bare har brug for at kunne tilberede mad til flere dage på samme tid. Samtidig kan denne simreret tilberedes på et utal af forskellige måder, og det betyder, at du kan variere den både i udseende og smag, ligesom du også kan variere tilbehøret til retten. På den måde slipper du for at blive træt af altid at spise det samme.

En sikker vinder til ethvert selskab
Netop fordi en mørbradgryde kan varieres på så mange forskellige måder, så siges den at være en sikker vinder til ethvert selskab. Du kan nemlig tilpasse retten ved at komme de ingredienser i, som du ved, dine gæster vil sætte pris på.

Foretrækker dine gæster den fuldfede version, der tager begrebet ”comfort food” til et helt nyt niveau, kan du både komme bacon og fløde i retten, og ønsker du at lave en børnevenlig version, kan du også komme cocktailpølser i gryderetten.

Af tilbehør kan du både servere:
· Ris
· Kartoffelmos
· Rodfrugtmos
· Brød.

Hvilken type mørbrad skal jeg bruge?
Mørbrad er et rigtigt fint stykke kød i en høj kvalitet, uanset hvilket dyr det kommer fra. Oksemørbrad eller kalvemørbrad er dog typisk væsentlig dyrere end svinemørbrad, og mange vælger derfor at lave deres mørbradgryde med svinemørbrad, når der er tale om hverdagsmad. Skal du have gæster, kan du med fordel gøre lidt ekstra ud af retten ved at købe en oksemørbrad eller en kalvemørbrad. Det vil dine gæster helt sikkert sætte pris på.

Ofte kan både svinemørbrad, oksemørbrad og kalvemørbrad købes på tilbud i de fleste supermarkeder, og du kan derfor med fordel holde øje med, om der kommer mørbrad på tilbud i dit lokale supermarked. På den måde kan du spare mange penge og samtidig få et rigtigt lækkert stykke kød for pengene.

Hvis du ikke står og skal bruge kødet lige nu og her, så kan du med stor fordel fryse det ned og tø det op, når det skal bruges. Det kan dog være en god ide at pudse mørbraden fri for sener og skære den i tern inden nedfrysningen.

Send til en kollega

0.032