23948sdkhjf

Skab en have du ikke kan holde op med at kigge på

Det varme vejr sniger sig langsomt ind over Danmark, og det betyder for de fleste danskere mere tid i haven.

Derfor er det vigtigt, at du allerede nu kommer i gang med at skabe en have, hvor du har lyst til at befinde dig, og som du elsker at kigge på.

Terrassen skal først sættes i stand
Terrassen er et af de steder, hvor vi danskere befinder os allermest, når temperaturen stiger. Derfor er det også næsten selvsagt, at det er denne del af have, du først skal gå i gang med at sætte i stand. Uanset hvilken type terrasse du har, skal denne rengøres og plejes. En træterrasse har brug for træpleje, og en fliseterrasse har brug for en rens og imprægnering. Denne del med fliseterrassen kan du få hjælp til hos Danskfliserens.dk. De er professionelle inden for området, og de ved derfor, hvordan det bedste resultat skabes. Du kan også give dig i kast med det på egen hånd, men gør du det, kan du ikke være sikker på resultatet.

Ikke kun en græsplæne
Hvis du gerne vil have en have, der er nydeligt at befinde sig i og kigge på, er det vigtigt, at du ikke bare lader der være en græsplæne - selvom det er nemt at vedligeholde sådan en. I stedet skal du sørge for at plante nogle blomster, hække og træer. Selvom du måske ikke har grønne fingre, er det stadig muligt med en have fyldt med flotte farver og planter. Der findes nemlig en lang række planter, der ikke behøver særlig meget vedligeholdelse. Det er disse du skal gå efter, hvis du ikke er en af dem, der nyder at arbejde for meget i bedene.
Foruden at gøre din have flot, er det også en ide at gøre den praktisk. Det vil sige, at du eventuelt laver et område i haven om til køkkenhave, eller at du laver en bålplads et sted. Disse ting gør nemlig, at du får brugt haven.

Giv plads til den vilde natur
I mange år har der eksisteret en ide om, at haven skal se så trimmet og pæn ud som muligt. Der måtte næsten ikke være et græsstrå, der pegede i den forkerte retning, for var der det, var man sjusket og havde ikke styr på sit hjem. Sådan er det dog ikke i dag. I dag opfordres alle til at lave steder i haven være urørt, så der er plads til den vilde natur selv i villahaver. Grunden til dette er, at mange danske insekt- og dyrearter begynder at forsvinde og blive fåtallige. Disse forsvinder, fordi mere og mere af den danske natur bliver fjerne til gengæld for marker og byggegrunde. Derfor er det vigtigt, at du lader den vilde natur herske i et eller flere områder i din have.

Vild natur er ikke grim. Det er til gengæld spændende, og har du børn, kan du være sikker på, at de vil elske at gå på opdagelse i denne del af haven. I denne del er det desude også en god ide, at du ikke fjerner død natur, eftersom dette giver liv til nye dyr og insekter.

Send til en kollega

0.031