23948sdkhjf

Overvejelser at gøre før du leaser en bil

Når man skal sikre sig sin næste bil i dag, er en mulighed som mange i stigende grad benytter sig af, leasing. Der er både fordele og ulemper ved at lease en bil.

Det er vigtigt at overveje en række ting, før du beslutter om du skal lease din næste bil. Her kommer en række ting, som du med sikkerhed bør overveje, inden du tager dit valg. 


Fordele ved at lease en bil
Ved leasing af biler får du en lang række fordele. Her kommer en række af de ting, som er et klart plus i det regnskab.

Det første du skal gøre dig klart, er at det selskab som du leaser din bil gennem, vil dette stå for både garanti og service for bilen. Det er altså ikke noget, som du selv skal stå for, ved en leaset bil. Du skal ikke stå for så meget ansvar som ved en privatejet bil når du leaser, og det tiltaler mange.

For det andet, er der ofte en lavere udbetaling på en leasingbil. Det vil sige, at den engangsydelse, som du skal kunne stille med, er klart lavere end på en bil som du køber. 

Ydermere er det vigtigt at vide, at hvis du overholde den leasingaftale som du indgår, i forhold til antal kilometer kørt, kender du på forhånd dine månedlige omkostninger. Altså, hvis du overholder denne aftale, ved du præcist hvad du skal af med for bilen i hele leasingperioden, og det gør det langt lettere at planlægge med. 

Derfor kender du som udgangspunkt de udgifter, som kommer til at komme i hele din periode med leasing. Der er ingen sure overraskelser ift. syn og andet. 

En sidste fordel er, at du selvfølgelig ikke skal stå med det store ansvar det er at sælge bilen videre efterfølgende, men blot aflevere den retur.

Ulemper ved at lease en bil
Der er også en række minusser, når det gælder leasing af bil.

Det første er, at du skal kunne forudse, hvor mange kilometer du skal køre i leasingperioden. Du skal nemlig opgive et bestemt antal kilometer, som du forventer at køre pr. år. Herefter afregnes de ekstra kilometer du kører, i nogle tilfælde til en større pris, end ellers. Derfor er det meget vigtigt, at du undersøger hvad dit leasingselskab tager for de kilometer, som du kører over de påbudte. 

Samtidig er der - i forlængelse af det ovenstående - også en række ting du skal have styr på ved selve kontrakten for din leasingbil. Det er meget vigtigt at have styr på detaljerne i denne kontrakt, da det bliver meget afgørende for din videre oplevelse med bilen.

En tredje ting, som mange faktisk glemmer er, at skader på leasingbiler koster. Når du engang skal aflevere din bil retur, kan du her være udsat for at blive sat til regnskab for eventuelle småskader. 

Slutteligt er der også den ulempe, at du kommer til at tabe penge på din bil uden mulighed for at “vinde” dem tilbage. Du betaler et engangsbeløb, som du som udgangspunkt ikke får igen. 

Send til en kollega

0.031