23948sdkhjf

Noxout - tagpap der renser luften

Tagpap der nedbryder de sundhedsskadelige NOx-partikler

Udledning af NOx-partikler fra trafikken og anden forbrænding skader folkesundheden. NOx-partiklerne kan medføre nedsat lungefunktion og øget risiko for infektioner i lungerne. Der er derfor en fordel, hvis vi kan reducere mængden af NOx-partikler i luften. Specielt i byerne

Som en del af løsningen på dette problem, har Phønix Tag Materialer udviklet tagpappen Noxout. Denne tagpap går aktivt ind og nedbryder de sundhedsskadelige NOx-partikler, som udledes ved forbrænding. Den specielle tagpap er belagt med Titandioxid (TiO2), som sætter nedbryder NOx-partiklerne. De nedbrudte og omdannede partikler skylles derefter væk af regnen, hvor de så optages af naturen.

Noxout er derfor et intelligent byggemateriale, der skaber et bedre miljø hver dag.

Phønix Tag Materialer har tidligere lanceret en lignende tagpap, med de samme egenskaber, ved navn Lessnox, men det nye tagpap er mere end 6 gange så effektivt. Et 1000m2 tag dækket med Noxout neutraliserer over et år NOx svarende til 175.000km kørsel med en benzinmotor.

Miljøvenlig tagpap med samme høje kvalitet

Tagpappen er lavet af en polymermembran som er armeret med polyesterfilt, som er imprægneret med bitumen. Derefter er den belagt med SBS-polymerbitumen på over- og undersiden. Oversiden er derefter bestrøet med granulat af naturskifer, som er belagt med Titandioxid.

Titandioxid-belægningen har ingen påvirkning på tagpappens egenskaber, og man får derfor det samme kvalitetsprodukt som Phønix Tag Materialer er kendt for. Tagpappens fleksibilitet og smidighed gør det let at anvende på alle typer tage. Noxout-tagpappen anvendes altid som øverste lag ved dækningsopgaver, og kan uden problemer også bruges, når tage eller tagpap skal renoveres. Med en to lags tagpap-løsning har taget en forventet levetid på mindst 50 år.

Send til en kollega

0.031