23948sdkhjf

Nye byggerier på skoler kan give uddannelser et løft

Skoler er med til at uddanne Danmarks unge – og netop de unge skal være med til at bære Danmark i den rigtige retning i fremtiden

Derfor gælder det om at løfte uddannelserne til det bedst mulige, og her har nye byggerier en stor indvirkning.

Skoler kan have brug for mere kapacitet og nye faciliteter, for at kunne højne undervisningens kvalitet. På denne måde bliver den enkelte skole langt mere attraktiv for de unge at uddanne sig i – og dette skaber altså de bedste rammer til at møde erhvervslivets efterspørgsel. Der kan altså være mange gode grunde til at tage de første spadestik til nybyggeri på skoler – eller til at renovere eller forbedre eksisterende faciliteter.

Gode kantinemuligheder eller rammer for restaurationsbranchen
Først og fremmest kan en vigtig forbedring af de enkelte skoler ske i form af gode køkkener og kantinefaciliteter. Dette gælder uanset skolen type – om hensigten er at brødføde eleverne eller at uddanne eleverne i restaurationsbranchen, er altså ligegyldigt. Alle skoler skal og bør have gode kantinemuligheder både for personalet og eleverne.
Udvidelse af køkkener i skoler kan ske på forskellige vis. Udskiftningen af køle- og fryserum, skift af madleverandør, udskiftning af køkkeninventar eller udvidelse af kapaciteten af køkkenet eller kantinen er blot et udpluk af forbedringerne, som skolerne kan udrede. På denne måde skabes de bedste rammer for maden på skolen. Dansk Køl og Klima Aps kan helt sikkert hjælpe med inventar og besvarelse af spørgsmål.

Udbyg sportsfaciliteterne og lad eleverne bevæge sig
Der hersker ingen tvivl om, at det er vigtigt for eleverne at bevæge sig i hverdagen. Motion og bevægelse er nemlig med til både at styrke kroppens fysik og psyke. For mange elever fylder idrætten i fritiden – men for rigtig mange elever er motion i løbet af ugen simpelthen ikke på dagsorden.
Dette kan skolen være med til at ændre. Hvis skolen udbygger skolens sportsfaciliteter, vil det med stor sandsynlighed være mere attraktivt for eleverne at udøve sin motion. Gode idrætsfaciliteter kan vise sig i mange former, og det kan derfor være relevant at udbygge en basketballbane, beachvolleybane, legeplads, boldbaner og lignende. Husk ligeledes at skab gode rammer for idrætsfaciliteternes omklædningsrum.

Forbedr indeklimaet – både i forhold til luft, støj og lys
Slutteligt er det muligt at højne kvaliteten af diverse skoler i Danmark ved at have fokus på et godt indeklima, luftkvalitet og akustik. Specielt skoler i ældre bygninger vil opleve, at indeklimaet volder problemer – og her kan nyt byggeri eller nye tiltag altså gøre en kæmpe forskel.
Sørg for at stille præcise krav til byggeriet, hvis der bygges nyt – og til renovationerne vil forbedringer. Dette gælder både i forhold til ventilation, støjdæmpning, adgangsforhold, plads, lys og så videre. Derudover bør der ligeledes stilles krav til, at de nybyggede eller eksisterende faciliteter på skolen er rengøringsvenlige. Herved lettes rengøringsarbejdet for rengøringspersonalet, hvilket ligeledes er med til at højne indeklimaets kvalitet.

Send til en kollega

0.031